• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Банско остава временно без автогара

Банско остава временно без автогара

/КРОСС/ Банско временно ще остане без общинска автогара, а причината е че досегашните собственици са продали терена и сградата на фирма, която стопанисва голям хотел в района.

Идеята е на мястото, където досега са спирали автобусите, да бъде изграден басейн, паркинг и модерен СПА център.

От местната управа обясниха, че автогарата никога не е била общинска собственост и не са имали възможност да се противопоставят на сделката.

Ежедневно през автогарата в Банско минават над 20 автобуса, а местните хората са притеснени, че след продажбата превозвачите ще започнат да спират на пътя или извън града, защото няма да има къде.

От туристическия бранш казват, че продажбата на автогарата няма да се отрази на потока от туристи, но ще затрудни работещите в хотелите и ресторантите, които ежедневно пътуват до Банско.

От общината търсят терени за нова, модерна автогара. Но за издръжката й ще е необходимо всички превозвачи, които спират там, да плащат редовно за престоя си.

Иван Кадев, кмет на община Банско: Вероятно няма да бъде в същия формат, защото това е голяма скъпа сграда, действително е трудна за поддръжка. Но се оказва, че в самата площ, където сега се намира автогарата, имаме някаква минимална площ. Ще обмислим варианти да си остане там.

Новите собственици и общината са се договорили в следващите две години старата автогара да не спира работа и да продължи да функционира.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Валерии Любенов

Хха срамна работа. Ами дьржавата да даде пари. Толкова нещо окрадоха. Да вземат да построят една Подпорна стена до автогарата или на гарата. И ще решат проблема

07.06.2020 13:59:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.