• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Банско – уникален курорт, ценен от българи и чужденци

Банско – уникален курорт, ценен от българи и чужденци

/КРОСС/ През последните години Банско става все по-популярен - малък град, в който живеят по-малко от десет хиляди души. По склоновете на близкия Пирин планина са създадени множество ски писти - както за начинаещи, така и за напреднали. Този курорт е добре познат както на българи, така и на чужденци. През 2007 година тук се проведе дори Европейското първенство по биатлон. Мястото може да се похвали с отлични условия за практикуване на този спорт.

Популярността на Банско, разположен в югозападната част на страната, се дължи не само на отлично подготвените маршрути, доброто настаняване и инфраструктура на европейско ниво, но и на близостта на Национален парк Пирин планина, който е включен в списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Най-голямата забележителност на този комплекс е Байкушевият бор, за който се твърди, че е на 1300 години. Туристите също харесват уникалните пирамиди от пясъчник, както и гледките към планински хълмове и ледникови езера. Град Банско е чудесно и уникално място.

Ски инфраструктурата се състои от над шестдесет километра писти, заедно със ски лифтове за деца и възрастни и кабинков лифт.

Курортното градче е не само фантастично място за скиори. Хората, които идват там, оценяват уникалната атмосфера и възможността да участват в събития като ноемврийския международен фестивал на планинарския филм или джаз фестивала в Банско. В околностите на този град, точно в Баня, можете да се насладите и на термални басейни, така че си струва да се изкушите да посетите тези места и да се полюбувате на живописните хълмове на Пирин.

Условията за зимни спортове тук са идеални. Избирайки почивка в Банско, освен ски атракции, ще имате възможност да се срещнете и опознаете по-добре атмосферата на старите български села, защото Банско е не само ски курорт, но и красив, очарователен, исторически град.

В Банско 120 паметника, музей на района и етнографска експозиция. Най-красивото място е църквата Св. Троица с 30-метрова кула. В допълнение към типичните ски ваканции, Банско е и място, от което можете да отидете на прекрасни местни екскурзии - посещение на гр. Мелник и световноизвестната винарна за превъзходни вина, посещение на Рилския манастир - най-големият религиозен център на средновековна България и други. Също така, можете да се възползвате от лечебните води в горещите извори в Огняново или да посетите фолклорна вечер със страхотна музика, вино и танци. А в края на деня, след каране на ски или интересни разходки, можете да се отпуснете в местните механи, с вълнуваща балканска музика и чаша греяно вино.

От много години насам Банско не спира да бъде притегателна сила за много туристи. Това е едно много красиво и спокойно място, където със сигурност ще останете удовлетворени от вашата почивка. За всекиго има по нещо, така че, дори и вашите приятели или семейство да не споделят страстта ви към ските, те също няма да скучаят тук!

Можете да посетите града не само през зимните месеци, но и извън сезона, защото с толкова много исторически забележителности, със сигурност ще има какво да видите и правите.

Курортното място може да се похвали с отлично обслужване и инфраструктура. Ако искате да заведете семейството си на почивка, но ви е невъзможно да се откъснете от работните си задължения, тук бихте могли да работите и дистанционно.

Банско е чудесно място и за тиймбилдинг, романтично бягство и всеки един друг повод, който се сетите. Не се колебайте да дойдете тук и да си прекарате страхотно, сдобивайки се със спомени за цял живот.

Освен отпочинали, ще се завърнете от почивката и заредени с много енергия и впечатления за споделяне. Мястото е впечатляващо на различни нива и това не остава недооценено от туристите. Така че, заповядайте в Банско и ще се убедите сами.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Марио

Банско е най-доброто място за пълноценна почивка и през лятото, и през зимата!

12.08.2022 14:42:49

Мария

Което си е така, така е. Чудно местенце и зиме, и лете.

10.08.2022 11:22:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.