• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Интересни забележителности около Банско

Интересни забележителности около Банско

/КРОСС/ Един от най-често срещаните отговори на въпроса „Какво иска един човек?" е именно „Почивка.". Оказва се, че всеки с нетърпение очаква почивните дни, ваканцията или отпуската, за да може да разнообрази ежедневието си или да релаксира. Някои хора предпочитат да направят това вкъщи или в рамките на населеното място, където живеят, но има и много такива, които търсят ново и различно място. Има много хора, които обичат да пътуват и това е времето, в което могат да го направят. Тези хора сменят обстановката с цел не само да избягат от добре познатото, но и да научат повече за други места от първо лице. Така съчетават почивката с опознаване на местността, която са избрали.

Има много места, където може да отидете, но един от най-добрите избори е почивка в планината. Там не само ще се откъснете от ангажиментите, но и ще се насладите на спокойствие. Свежият и чист въздух ще ви върне енергичността и позитивизма. Също така може да релаксирате като гледате невероятните пейзажи. В планината има много дейности, които да извършвате, ако не обичате да се застоявате. Може да практикувате зимен спорт или пък да отидете на походи.

Едно страхотно място, което предлага балансирано почивка и богата разходка, е курортът Банско. А ако се поинтересувате къде да отседнете, докато опознавате района, ще се уверите, че апартхотел Лъки Банско Спа&Релакс е най-доброто място за вас. Курортът предлага на посетителите си почивка, за която са мечтали без значение от сезона. Пленява туристите с красотата си и им предлага разнообразие от страна на спортове, пазаруване и козметични услуги, храна, културни мероприятия и забележителности за разглеждане. Подходящ е както за семейна почивка, така и за почивка с приятели.

Ако сте гости на Банско, но карането на ски не ви се отдава, не се притеснявайте - може да се отдадете на други занимания.

По време на посещението си непременно се разходете в града. Прекрасно начало са централните улички и централният площад. Къщите хващат окото със своята автентична архитектура, а масивната църква и неповторимите гледки ще ви накарат да се отнесете в съвсем друг свят.

 


В близост има и друг площад, на който е издигнат паметник на Паисий Хилендарски, защото Банско е родният му град и се смята, че на мястото на паметника е била построена неговата къща.

Църквата в Банско е забележителност, която си заслужава да посетите. Тя се води един от символите на града, а освен това дълго време е била най-голямата църква в страната.

Добавете в списъка си и къщата музей на Неофит Рилски . Тя се намира до църквата „Св. Троица" и е известна още като Бенината къща, защото Неофит Рилски бил член на известния род Бенини.

 


Друга забележителност в центъра на курорта е родната къща на Никола Вапцаров - български поет. Отдайте му заслужена почит и я посетете.

Място, което няма да можете да напуснете след като прекрачите прага му е Художествената галерия. В нея има пленителни творби на български и чуждестранни артисти.

Извън, но много близо до Банско също има интересни места, за които си заслужава да отделите време. Такава е Писаната църква - археологически обект, който се намира недалеч от Банско.

Отделете време на посетителския център на Националния парк Пирин, в който ще научите повече за самия парк, растителните и животински видове в него, както и за маршрутите в Пирин.

За любителите на планинските походи предлагаме да се изкачите на връх Вихрен - първенецът на Пирин. Можете да започнете от хижа Вихрен, пътят до която е благоприятен, както и самото изкачване към върха.

Много хора казват, че водата ги успокоява. Ако и вие сте от тях посетете красивото Муратово езеро. То е част от Бъндеришкия циркус и също така е разположено в подножието на Муратов връх, до който също можете да се изкачите.

Забележителностите в и около Банско са много и ви очакват. Подарете си незабравима разнообразна почивка в планината.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.