• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Отлив на резервации в Банско

Отлив на резервации в Банско

/КРОСС/ Отлив на резервации в Банско след призива на здравния министър проф. Костадин Ангелов да не се пътува в Благоевградска област, защото е една от двете най-рискови зони. Хотелиери и местна власт търсят решение на проблема преди началото на зимния сезон.

Обстановката е спокойна, поддържаме контакт ежедневно с туристическия бранш и сме убедени, че Банско и Добринище отговарят на всички условия. Споделяме поддържаме предложението на Националния борд по туризъм, които предлагат да се разработи Единна здравна система, на която да отговарят всички зимни курорти, обясни кметът на Банско Иван Кадев. По думите му страната ни трябва да се рекламира усилено пред съседните ни държави. Той допълни, че категорично е против да се затварят цели области и това, че в Благоевград ситуацията е сериозна, не означава, че в Банско положението е същото.

Явно притесненията на здравните власти са, че хората, минавайки покрай Благоевград - ще влизат в града и евентуално ще се заразят. Ами, тези, които минават по Околовръстния път как ще се заразят, попита кметът.

От хотелиерския бранш увериха, че са взети всички необходими мерки за безопасност. Заявиха, че очакват по-слаб сезон, но не и тотален провал.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван

Според мен този отлив е малко прекален! На открито, сред природата и чистия въздух на Пирин планина е далеч по-безопасно отколкото в центъра на София например!

20.10.2020 18:05:52

Анонимен

Подобна паника беше и в началото на лятото преди сезонът да започне. Но мина и то успешно, макар цялата ситуация, в която се налага да живеем. Нека и сега всичко бъде благосклонно, а планината винаги е любимо място за бягство на мнозина!

20.10.2020 16:48:42

Анонимен

Молебен за добър и безавариен сезон!!!!

20.10.2020 15:24:46

Антония

Стискам палци да има нормален сезон, въпреки всичко. В Банско си е яко и си заслужава да е фул, ама...в тежки времена се наложи да живеем.

20.10.2020 14:51:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.