• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Нов информационен бюлетин представя забележителностите на Черноморския басейн

Нов информационен бюлетин представя забележителностите на Черноморския басейн
Рекламират България с нови туристически атракции във Варна, Бургас, Несебър и Созопол, реализирани с евросредства

/КРОСС/ Нов информационен бюлетин представя възможностите за туризъм в седем държави от Черноморския басейн. Включени са общо 18 туристически обекта, реализирани с финансиране от Съвместната оперативна програма „Черноморски басейн 2014-2020“, която в България се управлява от  Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Те се рекламират заедно с многообразието от туристически, културни и природни забележителности  на регионите около Черно море.

България е представена с нови проекти за туризъм и спорт в района на Варна и Бургас. С финансиране от програмата са реализирани туристически атракции като разходка с лодка от Несебър до Бургас и остров „Св. Иван“, посещения на историческите места „Побитите камъни“, Римските терми край Варна, както  и новоизградена туристическа пътека до параклиса „Св. „Марина“ до Созопол.

Включени са и проекти на  Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Турция и Украйна. Целта е да се подпомогне туристическият сектор през летния сезон чрез промотиране на новосъздадени проекти за посещение на дестинации в Черноморския басейн.

Бюлетинът ще се разпространява в интернет платформи и социалните мрежи в България, Гърция, Румъния, Турция, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова, Русия и Украйна.

За улеснение на туристите са включени и координати на местните туристически офиси, където има повече актуална информация за еко туризма, музеите, фестивалите и възможностите за спорт, обекти и паметници, църкви и манастири, лагери за почивка и много други зони за релаксиране, рехабилитация, ветроходни, велосипедни и туристически маршрути.

Всички обекти са изпълнени в рамките на първата покана за набиране на проектни предложения в настоящия програмен период, по която бяха разпределени близо 20 млн. евро за насърчаване на бизнеса и предприемачеството в рамките на Черноморския басейн и опазването на околната среда и намаляване на отпадъците в морските води.         

Бюлетинът може да бъде изтеглен от тук: https://blacksea-cbc.net/news/archive-news/travel-around-black-sea-magazine/

.  През миналата година бяха предвидени още 24,5 млн.евро за проекти по двете приоритетни оси на програмата. Сред тях са одобрени и нови 11 проекта за развитие на туризма в десет черноморски държави, които са в процес на изпълнение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.