• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Избор на подходящо облекло за изписване на бебе: Кратко ръководство

Избор на подходящо облекло за изписване на бебе:  Кратко ръководство

/КРОСС/  Когато времето да посрещнете вашето бебе-принцеса у дома наближи, едно от най-основните неща, които трябва да планирате, е престоя си в болницата и вълнуващия момент на изписването ви с новороденото. 

Първите няколко дни от живота на вашето мъниче са пълни с важни мигове, които ще искате да съхраните завинаги. Един от тях е ритуалът по обличането му в избрания от вас комплект за изписване за момиче.

Но какво трябва да облечете на вашата новородена принцеса в деня, в който напуска болницата? Стига бебето да носи пелена и да е облечено подходящо за сезона, няма правилно или грешно облекло. Но тъй като първите му дрешки ще оставят спомен завинаги у вас, а и у вашите семейство и приятели, с които вероятно ще споделите снимки, смятаме, че бихте искали да изберете най-доброто облекло за мъничето си.

Тук ви споделяме някои ценни съвети за това на какво да обърнете внимание при търсенето на подходящо облекло за изписване на новороденото. Помислете за материята, размера, аксесоарите, комфорта, топлината, удобството при обличане и събличане и разбира се стила. 

Някои родители на момиченца правят всичко възможно да облекат бебето си в красива рокля или друг специален тоалет за случая, но това може да се окаже истинско предизвикателство за тях, а и сериозен стрес за отрочето им. Помислете дали да не си спестите подобни негативни емоции, като си

подготвите предварително основните елементи от облеклото за изписване, за да можете да се съсредоточите върху насладата от прибирането вкъщи на порасналото семейство.

Независимо дали живеете близко до родилния дом или болницата или ви предстои дълъг път с кола, вероятно ще приберете бебето си вкъщи в столче за кола. Новородените трябва да бъдат облечени удобно и в съответствие със сезона и времето навън.

Вашето местоположение или време от годината, когато раждате, влияят на избора на дрешки. Искате да сте сигурни, че на бебето ви му е достатъчно топло в студените месеци или да го предпазите от прегряване при по-високи температури. Като правило новороденото трябва да се облича топло, тъй като бебетата по-трудно регулират телесната си температура и разчитат на нас да ги обличаме подходящо.

Боди с дълъг ръкав например е чудесен избор за повечето новородени. Добавянето на шапка и чорапки ще ви помогнат да затоплите бебето си, като не забравяйте да вземете няколко различни размера шапки, за да сте сигурни, че поне една ще пасне на главата му. Може вместо панталонки и чорапи да изберете цяло боди с копчета, което е лесно за обличане, предпазва малкото телце от слънце, вятър или студ, позволява му да се чувстват комфортно и улеснява смяната на пелени.

Оставете ръкавичките вкъщи. Може да се притеснявате, че бебето ще се одраска, но то се нуждае от ръцете си. Тези ръце са били негови приятели и утеха в продължение на девет месеца и могат да помогнат за успокояването му при неговото първо пътуване до дома. 

 

Когато избирате бебешкото облекло за изписване, вземете предвид и следните фактори:

  • Метеорологични условия

Обличането на бебето с няколко слоя дрешки е добър начин за адаптиране към евентуални температурни промени. Предвидете допълнителна жилетка или дръжте под ръка меко и дишащо одеяло от памук или муселин за всеки случай.

  • Комфорт

Тъй като повечето бебета биват настанени в столче за кола веднага щом излязат от родилния дом, удобното облекло е от първостепенно значение за поддържане на комфорта на мъничето по време на пътуването до дома. Избягвайте тоалети с твърди бродерии, дантела или обемисти декоративни елементи. Доверете се на по-семпли и меки памучни дрешки с високо качество на материята, които няма да раздразнят чувствителната кожа на новороденото. Добра идея е и да премахнете етикетите.

  • Функционалност

Стремете се към практични дрешки с копчета или ципове (избягвайте връзки), които са лесни за обличане и събличане и правят смяната на пелените по-безпроблемна за вас. Магазините за бебешки облекла вече предлагат разнообразие от модели, които се характеризират едновременно с максимална функционалност и естетически издържана визия. И все пак едно от най-функционалните решения за облекло за новороденото при напускане на родилния дом си остават бебешките комплекти за изписване, които се състоят от различен брой части с общ дизайн. Най-богатите комплекти за изписване за момиче, които можете да откриете във верига магазини Carnival Kids, включват 10 части - одеяло, шапка, две бодита, ританки, жилетка, камизолка, ръкавички, кърпа и лигавник. Разбира се ако вече сте си набавили част от необходимите дрехи и аксесоари, можете да изберете някой от по-малките сетове.

  • Размер

Купуването на правилния размер бебешко облекло изглежда лесно, но може се окаже голямо предизвикателство.

Имаме два съвета за вас. Помолете гинеколога си да ви даде размерите на вашето бебе в последните седмици преди термин и за изписването подгответе два варианта на комплекти за новородено за всеки случай - един малък и един малко по-голям. Ако все пак възнамерявате да вземете само един и не сте сигурни за подходящия размер, заложете на размер 56, за да сте спокойни, че независимо дали бебето ви е малко или голямо, дрешките ще му станат.

Надяваме се, че вече се чувствате малко по-спокойни и уверени по отношение на избора на дрешки за вашето съкровище, което е на път да се появи на бял свят. Забавлявайте се докато пазарувате и се насладете на този важен момент. Скоро с бебето си ще си бъдете у дома и това е повод за празнуване.

Вашето мъниче ще изглежда очарователно, независимо в какво изберете да го облечете, но няма да сгрешите, ако заложите на качествено облекло - удобно, меко, лесно за обличане и събличане и красиво, което ще се откроява на всички снимки, направени през този ден.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.