• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Кремъл: Путин и Лукашенко разговаряха по телефона

Кремъл: Путин и Лукашенко разговаряха по телефона

/КРОСС/ На фона на масовите протести в Беларус президентът Александър Лукашенко отново е разговарял по телефона с руския си колега Владимир Путин. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Това е вторият за последното денонощие телефонен разговор между Владимир Путин и Александър Лукашенко.

Двамата лидери са продължили обсъждането на създалата се в Беларус ситуация след президентските избори, включително с оглед на оказвания върху републиката натиск отвън, пише в официалното съобщение на Кремъл.

От руска страна е била потвърдена готовността за съдействие при решаването на проблемите съгласно Договора за създаване на Съюзната държава, а при необходимост и по линия на Организацията на Договора за колективна сигурност.

Освен Русия и Беларус страни по споразумението са Армения, Казахстан, Киргизия и Таджикистан.

То предвижда оказване на военна помощ при заплаха от външна военно-политическа агресия и международен тероризъм.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

адв.Елена Гунчева

В сряда лидерите на Европейската Комисия спешно се събират да обсъдят ситуацията в Беларус. Там, както знаем, се проведоха редовни избори, резултатът от които обаче не изкефи еврогейските ни партньори. Видиш ли, в Беларус имало протести /от три дена, броено от днес назад/. И това явно притеснява ЕК. Как пък се не притеснихте от продължилите ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ протести срещу корумпетата, които подкрепяте в България? Как не се притеснихте, че България е най-бедната и корумпирана страна-членка на ЕС и българите повече не искат да търпят това? Как не се притеснихте, че в европейска страна на съюза има протести срещу безобразната корупция и липса на върховенство на закона, а вие освен една декларация дори не обсъдихте въпроса?!? Ето това са ни еврогейските съюзници. На които им харесва България да е колония, управлявана от корумпета, с които прекрасно могат да се разберат срещу размяната на някои блага. Те не искат втори Виктор Орбан. Нито някой, който ще отстоява националните ни интереси. Те си искат колония. И цялото им лицемерие на ценностна система и демокрация се пропука и падна при събитията в България и Беларус. Защото явно едните протести са по-важни от другите и едната корупция не ни засяга, защото е наша корупция! Брюксел, с много сгрешихте. Защото дори българите с европейска нагласа започнаха да се питат защо така оглушително мълчите за България и корумпето Борисов, което си го прегръщате по срещи на върха! И веднага реагирате за Беларус на тридневни протести. Нещо не е наред при вас….

17.08.2020 16:07:18

Фиел Кастро

"Те винаги ще ви говорят за печалба, за икономически растеж, за конкурентоспособност, за пазари, но никога няма да кажат и дума за достойно заплащане на труда, социални грижи, безплатно образование и здравеопазване. Те ще поискат вашия труд, но няма да искат да платят за него. Ако се съгласите да им работите, ще загубите бъдещето си. Вие трябва да се изправите срещу тях, срещу малцината държащи световното богатство, и трябва да го направите заедно. А за да сте заедно, трябва да си имате доверие, нещо което те ще се опитат да подкопаят по всевъзможни начини. Ако искате да спечелите, трябва да се откажете от парите им и дори да ви предложат баснословни суми, да не продавате труда си за техните пари. Вашата победа ще дойде тогава, когато сте успели да се обедините всички, когато благодарение на това обединение сте изградили едно ново общество, чиято висша цел е общото благо, а не паричната печалба и жаждата за лична собственост.»

17.08.2020 13:26:36

Анонимен

Лукашенко при Янукович.... зелените човечета в Беларус..... т.н.

16.08.2020 16:59:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.