• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Росен Христов: Спекулация е, че България дава на Украйна оборудването на АЕЦ "Белене"

Росен Христов: Спекулация е, че България дава на Украйна оборудването на АЕЦ "Белене"

/КРОСС/ Във връзка с появилите се спекулации, че "България дава на Украйна оборудването на АЕЦ "Белене", министърът на енергетиката Росен Христов категорично заявява, че служебното правителство няма да взема никакви подобни решения, съобщиха от Министерството на енергетиката.

По думите му има само проявен интерес от украинска страна. Такъв тип решения могат да се взимат само и единствено от парламента.

"Смятам, че е важно да има прозрачност за разговорите от двустранните срещи, особено когато касаят важни стратегически проекти. В предложената визия за развитие на електроенергийния сектор служебното правителство предвижда изграждането на 4 нови ядрени мощности - 2 реактора на площадката на АЕЦ "Белене" и 2 в АЕЦ "Козлодуй", заявява министър Христов.

Той припомня и че миналия месец депутатите задължиха правителството да изгради нова мощност с американския реактор AP-1000 на площадката в централата в Козлодуй.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ама как ще им даваме на украинците старото желязо.... то ни е толкова скъпо... Бацо тулупа плати няколко млрд. за него.

03.03.2023 13:09:12

Анонимен

Интересът на Украйна се основава на това, че всичко се получава като даром заради солидарност срещу руската агресия.

01.03.2023 14:02:42

Анонимен

Това народно събрание не неправи нищо друго освен да отвори пътя за щатски енергийни фирми и да зъдължи правителството в поведението му по отношение на Украйна. Това не бяха депутати, а дупедавци. Следващите са пак същите. Някой да очаква нещо по-различно?както разбирам, схващането име че те ще си правят каквото искат и има нареждато от ЕК и САЩ, а ние ще пъшкаме, псуваме и ще чакаме промяна ( но не промяната на Киро Тъпото) Май не разбират от дума, то те и от псувня не разбират, така че не остават много варианти. Тояга, може би?

01.03.2023 13:03:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.