• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Протестите в Белград се разрастват, студенти готвят нови блокади

Протестите в Белград се разрастват, студенти готвят нови блокади

/КРОСС/ И снощи центърът на Белград беше блокиран от протест. Опозиционната формация "Сърбия срещу насилието" настоява, че управляващите са фалшифицирали изборите на 17-ти декември.

Сръбската прогресивна партия, която спечели убедително, отрича нередности. Мисията на международните наблюдатели също заяви, че изборите не са били справедливи.

Сред посочените нередности са пълната медийна подкрепа за управляващите, влиянието на президента Александър Вучич и купуването на гласове. Шествието във вторник премина мирно.

По-рано Вучич заяви, че демонстрациите няма да имат резултат, тъй като властта в страната се сменя чрез избори, а Русия обвини западните страни, че подклаждат напрежението.

След сблъсъците с ранени в неделя, към недоволството се присъединиха и студенти с блокади на движението.


Кореспондентът на БГНЕС в Белград Ели Юрукова заяви в предаването „Здравей, България" по NOVA, че за днес в сръбската столица са планирани два протеста. По обед започва този на студентите, а вечерта - на опозиционния блок, към който се присъединяват и много граждани.

Демонстрации има и в много други градове. „Медийното затъмнение продължава. Телевизиите с национален обхват почти не съобщават за протестите", разказа още Юрукова.

Тя отбеляза още, че международната общност не е реагирала достатъчно остро на случващото се в западната ни съседка. "Имам чувството, че тя е доволна от Вучич, който се държи като истински диктатор в самата Сърбия", посочи кореспондентът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами, Вучич да изкара контрапротест и да се види кой печели. Тоя номер с платените протести вече започна да се изтърква. Остава да изкарат от някъде едно бяло пиано и да започне пърформънса. Интересно, ако това за медийната подкрепа за управляващите и медийното затъмнение за различното мнение е нещо важно за Европа, тогава защо не критикуват България? Какво при нас е по-различно?Централните медии са на управляващите и техните началници, нарушения на изборите-бол, управлението е съставено от уж мразещи се партии, обещали на избирателите си да вкарат в затвора днешните си съюзници. Ама не, при нас гнусарите са евроатлантици, а те са над критиката. Вучич, ще е идиот ако спре полицията или я сдържа. Ще стане както в Украйна.

27.12.2023 11:55:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.