• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Citroën Berlingo Van достигна 50 000 продажби, запазвайки позицията си на любим малък Ван на британците

Citroën Berlingo Van достигна 50 000 продажби, запазвайки позицията си на любим малък Ван на британците

/КРОСС/ Citroën Berlingo Van, който вече се произвежда в завода на Stellantis за електромобили в Елсмиър Порт, Великобритания, е най-продаваният малък ван в Обединеното кралство през 2024 година. Моделът рагистрира 4870 продажби от началото на годината.

Обемът на продажбите на Citroën Berlingo Van достигна 50 043 автомобила след периода COVID. Така моделът се изкачва на позицията на абсолютен бестселър в класа на малките ванове след старта на десетилетието през 2020 година. На второ място по продажби е Ford Transit Connect с 46 137 автомобила, а на трето е Peugeot Partner с 43 036 продадени екземпляра.

Berlingo Van е част от новата гама лекотоварни модели на марката Citroën, която включва Ami Cargo Solution, Berlingo Van, Jumper и Jumpy. Всички модели в гамата се предлагат и в електрически варианти.

Автономният пробег на Ë-Berlingo Van е 205 мили (330 километра в смесения цикъл на WLTP) и позволява възстановяване на заряда от 0 до 80% в рамките само на 30 минути при използване на бързозарядна правотокова станция с мощност 100 кВт.

Според последните публикувани данни на британската Асоциация на автомобилните производители и търговци (SMMT) за новите регистрации, Citroën Berlingo Van запазва позицията си на най-продавания малък ван в Обединеното кралство от началото на тази година.

Berlingo Van е лидер на пазара на малки ванове във Великобритания през първите месеци на 2024 година, като през този период на територията на страната до крайни клиенти са доставени общо 4870 автомобила от този модел. Успешният прием, който Berlingo Van среща сред потребителите от сферата на малките и средни предприятия извежда модела и до челото на класацията по продажби в класа на малките ванове във Великобритания от 2020 година насам. Моделът на Citroën е лидер с 50 043 продажби, изпреварвайки Ford Transit Connect Van с 46 317 продажби. На трето място в тази класация се нарежда Peugeot Partner Van с 43 036 продажби.

Новият Berlingo Van е важна част от наскоро обновената лекотоварна гама на Citroën, която включва Ami Cargo solution, Berlingo Van, Jumper и Jumpy и вече е на разположение за поръчки. Цялата гама от модели предлага и изцяло електрически варианти, което на практика означава, че Citroën е в състояние да предложи най-пълната и всеобхватна гама електрически лекотоварни автомобили на територията на Обединеното кралство.

Новият Citroën ë-Berlingo Van се произвежда в завода в Елсмиър Порт - първият автомобилен завод във Великобритания, чието серийно производство включва единствено и само модели с напълно електрическо задвижване. От 2025 година производството на новия ë-Jumper ще бъде организирано в завода в Лутън успоредно с продължаващото производство на версиите с двигатели с вътрешно горене. Citroën и останалите марки от групата Stellantis в момента са единственият автомобилен производител, който разполага с едросерийно производство на лекотоварни автомобили във Великобритания.

Управлеващият директор на Citroën Великобритания Грег Тейлър сподели - "Berlingo Van продължава да бъде голям хит сред потребителите от сферата на малките и средни предприятия в цялата страна.

Моделът се предлага и в изцяло електрически вариант и вече се произвежда на място във Великобритания, което е голямо предимство за нас в стремежа да предлагаме удобни и практични ванове, които да отговарят на нуждите на британските малки и средни предприемачи. Нашата нова лекотоварна гама, включваща и Berlingo Van, е ярка демонстрация на ангажимента на марката Citroën да предложи подходящо решение, отговарящо точно на нуждите и изискванията на всеки конкретен потребител, както и мрежа от компетентни търговци и сервизни центрове, способна да удоволетвори всички техни нужди".

*Източник: www.citroen.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.