• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Росен Желязков: Никой в света не беше подготвен за подобна пандемия

Росен Желязков: Никой в света не беше подготвен за подобна пандемия

/КРОСС/ „Кошмарът е за всички. Никой в света не беше подготвен за подобна пандемия. Затова пък реакциите на правителствата по света би трябвало да са адекватни на очакванията на обществото”, каза в предаването „Денят започва с Георги Любенов министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

„В България реакцията беше своевременна, беше точна, беше почерпен опитът на Китай. Разбира се, всеки един сектор страда по различно, но има сектори, които са изключително важни за нормалното функциониране, при нас това здравеопазването, опазването на обществения ред и разбира се транспортът”, допълни той.

„Затова и транспортните работници, независимо от това, в кой от секторите са ангажирани в момента, са част от тази критична човешка инфраструктура, която позволява нормалното функциониране на ежедневието и на икономиката”, изтъкна министърът.

„Комисията прие съобщения и насоки за мерките за гарантиране здравето и доставките на стоки по т. нар. зелени коридори. Това са основните артерии по трансевропейската транспортна мрежа. Тези коридори имат значение тогава, когато се говори за пресичане на контролно-пропускателни пунктове. Това налага много двустранни разговори”, обясни Желязяков.

„Докато има стоки, ще има и транспорт. Транспортът е гаранция за това, стоките да бъдат доставени своевременно. Разбира се, ще има затруднени, особено за някои продукти, пресни, сезонни и т. н. и то от държави, където комбинираният транспорт е изключително важен. В момента и сухопътният транспорт бих казал работи за условията нормално. Морският транспорт работи, железниците работят. Така, че доставката е гарантирана. Разбира се, ще има затруднения и колкото по-скоро се премине през пандемичния пик, толкова по-добре”, каза още Росен Желязков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.