• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Отворени за движение са трите възлови кръстовища в София

Отворени за движение са трите възлови кръстовища в София

/КРОСС/ Отворени за движение тази сутрин са столичните кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и в района на т.нар. Триъгълник на властта.

Снощи по време на 58-ата вечер на протести в София отново беше издигнат палатков лагер на булевард „Цар Освободител", но през нощта той беше премахнат по настояване на полицията.

Движението на Орлов мост беше блокирано за кратко и след това освободено.

Снощната демонстрация премина под надслов „Нас не ни е страх" и беше в подкрепа на верига за търговия с детски играчки, работата на която вчера беше проверена от 4 държавни агенции.

Ето какво разказа пред БНР тази сутрин един от протестиращите:

„Принудително ни спряха седем буса жандармерия. Тука ни обградиха около 60 човека жандармеристи, единият ни разпореди до три минути да сме вдигнали палатките, за да не ги вдигат те. Ние, разбира се доброволно започнахме да събираме палатките, прибрахме си ги, събраха ни личните карти. Попитах полицая да се легитимира, но и той, както всеки един полицай, не се легитимира, предаде на трети човек личните ни карти, какво правиха с тях, не стана ясно. Полицаят ми обяснява, че аз съм нарушавал закона за движение по пътищата и щял да ни пише актове за по 200 лева".

След час протестиращи планират да се съберат пред Софийския градски съд, където се очаква магистратите да решат да останат или да напуснат ареста задържаните по време на демонстрацията на 2 септември в столицата.

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Снощи недоволните от правителството и от главния прокурор се зарекоха да останат да нощуват на „Цар Освободител" в палатковия лагер, който отново изградиха:

„Това си е наше място и ще си го искаме и ще си го извоюваме четвърти път ако трябва";

„Ще зимуваме тука ако трябва. Това не може да продължава така. Не може престъпността да надделява в една правова държава. Не е нормално".

Много хора дойдоха на протеста в подкрепа на Мариан Колев, изпълнителният директор на „Хиполенд":

„Заради бухалката, която налага държавата на „Хиполенд";

„Крайно време е да свърши това задкулисие в България";

„На всички нас вече много ни писна".

Протестиращите поднесоха и играчки на полицаите като заявиха, че това не е жест на подигравка, а жест на благодарност, че пазят хората. От своя страна изпълнителният директор на „Хиполенд" Мариан Колев обяви, че не е очаквал такава голяма подкрепа:

„Не мога да повярвам, че се е случило и какво се случи в социалните мрежи. Силно се надявам не само за нашата фирма, но и никоя фирма да не попада под такива спец. акции само, защото имаме пътя, различен от това на правителството".

За десети септември протестиращите обявиха датата за второто „Велико народно въстание" на площад „Независимост".

Освен в София антиравителствени протести се проведоха снощи и в други градове на страната. Демонстрации се очакват и днес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Катуните да си ги опъват по дворовете.

05.09.2020 09:47:38

Крадливото добиче от Банкя още ли се ослушва ?

05.09.2020 08:49:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.