• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Съдийските неволи във водната топка: БФВТ да намери начин за връщането на най-добрите български рефери по басейните

Съдийските неволи във водната топка: БФВТ да намери начин за връщането на най-добрите български рефери по басейните

/КРОСС/ Заради нередовно и непълно изплащане на хонорари и командировъчни съобразно наредбите в последните няколко месеца реферите Владимир Генов, Александър Несторов и Никола Нанов отказаха да ръководят мачове и това наложи спешна промяна в спортно-състезателния календар, информира българският плувния сайт BGswim.com.

В открито писмо председателят на УС на БФВТ Дарий Дановски обяви действията на тримата като „стачка и бойкот", декларира редовни плащания според ангажиментите на БФВТ и добави, че се работи по привличането на съдии от Сърбия и Румъния.

Преди месец сръбски рефери ръководиха мачове от турнира за Купата на България за мъже в Благоевград. След това тримата съдии подробно в писмо обясниха действията си, отхвърляйки обвиненията към тях и отправяйки свои критики към федерацията.

Двете открити писма от последните няколко дни:

Обръщение на Председателя на БФВТ

Отговор до Председателя и Изпълнителния директор на БФВТ


Добре известно от обществената практика е, че разговори и обвинения през медиите много рядко постигат друго освен да добавят още повече напрежение в спорните ситуации, по повод на които се случват. Затова, воден от последователната си политика на равнопоставеност и стремеж към преодоляване на конфликтите, и апелира БФВТ, като най-важния субект в българската водна топка, да намери подход и начин като върне възможно най-скоро в басейна най-добрите български съдии.

Защото в момента по различни причини мачове освен Владимир Генов, Александър Несторов и Никола Нанов не водят също така Йордан Донев и Ардашес Ованесян.

От сегашната ситуация не печели никой, най-малко спортът, и това със сигурност се вижда и разбира от всички...

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.