• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Проверяват детски играчки, пиратки и украшения за елха

Проверяват детски играчки, пиратки и украшения за елха

/КРОСС/ Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира традиционната национална кампания "БЕЗОПАСНА КОЛЕДА 2021". Кампанията се провежда за 10-ти път и инспекциите на Главна дирекция „Надзор на пазара" (ГД НП) ще продължат до 22 декември 2021 г. Във фокуса на проверките попадат три групи продукти: детски играчки - карнавални костюми; електрическите светлинни гирлянди; пиротехническите изделия.

Изброените продукти са едни от най-търсените стоки за Коледа и Нова година. Целта на кампанията е осигуряване безопасността на потребителите. При проверките вниманието на инспекторите от ДАМТН ще бъде насочено към установяване наличието на: маркировка за съответствие; инструкция за употреба; наименование и адрес на икономическия оператор; видими несъответствия при продуктите, които могат да се установят по време на проверката; специфични предупредителни текстове, свързани с безопасната употреба на продуктите.
В рамките на кампанията под същото мото през миналата 2020 година са били проверени общо: - 396 играчки от различни категории, марки и модели; 320 различни по вид и модел електрически светлинни гирлянди; 197 вида пиротехнически изделия от категория F1, F2, F3, F4 и сценични пиротехнически изделия от категории Т1 и Т2.

Различни по вид несъответствия са установени при 161 играчки. 22 от тях са били, без маркировка за съответствие, 108 - с инструкции за употреба, които не съответстват по обем и съдържание на изготвените от производителите, а други 125 - без обявено наименование и адрес на отговорния икономическия оператор.

93 вида гирлянди пък се оказали без данни за производител/вносител, 50 от тях - с видими несъответствия с изискванията, 50 вида гирлянди са били без инструкция за употреба, а 4 продукта са били без маркировка за съответствие.

При проверката на 197 вида пиротехнически изделия, са били установени 29 продукта с несъответствия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.