• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Ген. Красимир Станчев: Службите за сигурност винаги са били овладени

Ген. Красимир Станчев: Службите за сигурност винаги са били овладени

/КРОСС/ Службите за сигурност винаги са били овладени. След като се поставят към тях хора, към които има лично доверие, то службите са овладени. Това каза бившият шеф на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

НСО е служба, създадена да охранява първите лица в Република България. Тя е на разпореждане на президента и той би трябвало да упражнява някаква форма на контрол, обясни той.

По думите му е имало моменти, когато политици са се опитвали да използват НСО. Той даде пример как две поколения преди него поставили един ръководител, който дошъл от полицията. В този момент имало охранявано лице - Делян Пеевски, а подборът на кадри бил доста странен. Имало хора, които работили цял живот постова работа и изведнъж станали лична охрана.

„Вероятно Пеевски си ги е посочил. Никой не ги е посочил от нашата гилдия. Това действа демотивиращо на хората в службата. Дотогава нямахме случай охраняваното лице да си е избирало охраната", коментира той.

Станчев коментира и записите на ПП, в които говоря за това как службите били съгласувани с посолства. „Странно ми е това, но не ми странно, че са обсъдени да се сменят. Такива смени винаги ги е имало", каза той.

Той коментира, че принципно не би било възможно подслушването в сгради, охранявани от НСО. „След като службата охранява дадена сграда, тя трябва да е проверена. Проверяват ги за взривни вещества и електроника. На теория няма как сградата на Народното събрание да се подслушва", обясни той.

По думите му охраните на НСО на Росенец не били под негов контрол. „Умрях от срам, когато видях какво е станало. Те са станали охранители на въпросния човек доста преди аз да стана шеф на НСО. Предлагам, че са подбор на един друг човек. Имах един заместник началник ,който явно той беше упражнил контрол кои хора ще работят там. По всяка вероятно са били негови доверени лица", каза Станчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.