• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Първите ваксини срещу COVID-19 може да не са ефективни при всички хора

Първите ваксини срещу COVID-19 може да не са ефективни при всички хора

/КРОСС/ Първото поколение ваксини срещу новия коронавирус може да не са ефективни при всички хора и да имат само временно действие, съобщи ТАСС.
Това мнение изрази ръководителят на работната група по ваксините на британското правителство Кейт Бингам в статия, публикувана в британското медицинско сп."Лансет".

"Първото поколение ваксини вероятно ще бъде несъвършено и трябва да сме готови за това, че ваксините може да не предотвратяват заразяването, а да смекчават симптомите и дори при този случай може да не действат ефективно на всички хора и за дълъг период от време", пише Бингам.

Тя призовава и да се въздържаме от прекален оптимизъм по отношение на разработването на ваксина. "Не знаем дали изобщо ще имаме ваксина", отбелязва Бингам.

В интервю за Би Би Си британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че очакванията на британските власти са ваксинирането срещу новия коронавирус в страната да започне в първата половина на 2021 г., след като разработените проектоваксини докажат ефективност при изпитанията.

Великобритания има предварителни договори за доставка на десетки милиони дози от шест перспективни кандидат-ваксини, които са в етап на клинични изпитания. Най-големи надежди се възлагат на ваксината, разработена в университета Оксфорд с британско-шведската фармацевтична компания "АстраЗенека".

Трета фаза клинични изпитания на тази ваксина се извършват във Великобритания, Бразилия, Индия, РЮА, Япония и скоро се очаква да бъдат подновени тестовете в САЩ. Данни за ефективността на препарата се очакват към края на годината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.