• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Любопитни факти за бирата,които ще смаят мъжете

Любопитни факти за бирата,които ще смаят мъжете

/КРОСС/ Малко са нещата в живота, които никога не излизат от мода и винаги остават все толкова актуални.
Едно от тях безспорно е бирата - любимото питие на милиони, а дори и милиарди хора по цял свят. Тази напитка не просто успява да утоли жаждата, но и ни дарява с вкусове, които не можем да открием в нито едно друго питие.
Днес обаче ще разгледаме няколко истински любопитни факти за бирата, способни да смаят всеки мъж, който ги прочете. Ето ги и тях:
1. Доказано е, че гърдите на мъжете не растат от бирата! В хмела се съдържат вещества, наречени фитоестрофени. Те работят на принципа на хормоните.
Количеството на хмел обаче в бирата не е достатъчно и тези вещества не оказват никакво влияние върху организма на човек.
2. Хмелът осигурява защита на бирата Освен вкус, хмелът защитава бирата. Той допринася за консервиращия ефект на пивото и спомага за удължаване срока му на годност. Именно този консервиращ ефект на хмела е от особена важност за немската бира, която много рядко бива пастьоризирана.
3. Най-много бира пият чехите Сигурно българските мъже ще се противопоставят на това твърдение. Колкото и да се бунтуват обаче, то чехите си остават най-големите консуматори на бира. Един човек от населението изпива за година близо 144 литра бира. Изумително е, нали?!
4. От бирата не се прави „бирено коремче" Мъжете са свикнали да се оправдават, че така нареченото бирено коремче е в резултат от консумацията на твърде много бира. Това обаче съвсем не е вярно.
Истината е, че компонентите в бирата водят до увеличаване на апетита. Когато пиете бира, вие се изкушавате все по-често да похапвате мазни храни. Всички тези калории допринасят за излишните килограми и образуването на бирен корем.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.