• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ГДНП: Бизюрев не се укриваше сам, общувал е със свои близки

ГДНП: Бизюрев не се укриваше сам, общувал е със свои близки
Властите не могат да посочат срок, в който очакват той да бъде върнат в България

/КРОСС/ Рангел Бизюрев положи много усилия да се укрие и те водеха до това, че трябваше да го следваме в не една държава. Заради това, че е живял дълго време в чужбина е изградил добра мрежа от контакти. Със сигурност не се укриваше сам, общувал е със свои близки. Това заяви Стефан Джолев, началник на сектор в Главна дирекция „Национална полиция".

„Информацията, важна за разследването по делото за убийството в Цалапица, вече е потвърдена от партньорските ни служби. Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, е задържан в Кралство Дания тази сутрин", заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура - Пловдив и МВР.

„Близо 4 месеца службите прокуратурата работиха усилено. Уверявам ви, че активно поддържахме контакт с партньорските служби и полицията. Случилото се е изключително важно за хода на разследването", добави Христева.

„Този брифинг не може да се превърне в обучителен семинар на хора, които продължават да се укриват - част от информацията няма да може споделим. Трудно е на този етап да преценим дали тази информация би повлияла по някакъв начин воденото наказателно производство в България", съобщи Джолев.

Той добави, че Бизюрев е задържан в провинциален град на Дания, където бил започнал работа във фирма за почистване на стъкла. „В понеделник проведохме разговор с колегите и уточнихме детайлите - кога и как да бъде задържан. Днес в 9:40 ч. беше задържан", уточни Джолев. Той отрече Бизюрев да е бил задържан в Германия.

Властите не могат да посочат срок, в който очакват той да бъде върнат в България. „Не можем да кажем колко ще отнеме на съответните органи. Предполагам, че ще се случи в най-кратък срок", каза още Христева.
Припомняме, че Рангел Бизюрев беше издирван в продължение на няколко месеца.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.