• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министерски пратеници налазиха с проверки РЗИ – Благоевград

Министерски пратеници налазиха с проверки РЗИ – Благоевград

/КРОСС/ Инспекторатите на Министерството на здравеопазването и Агенцията за социално подпомагане /АСП/ правят масирани проверки в Регионалната здравна инспекция и „Социални грижи“ в Благоевград.

В РЗИ проверката започнала всъщност преди десетина дни с цел атестация на работата на шефа на инспекцията д-р Калоян Калоянов, която трябвало да стане още миналата година, но поради пандемията била отложена. След няколко дни ровене по документи проверяващите си заминали и представили в здравното министерство отрицателна оценка за атестацията на Калоянов, заради множество открити нарушения в общата администрация, съобщиха за „Струма“ източници от МЗ. Едно от тях е за назначена от Калоянов служителка, завършила „Туризъм”.

М. СтанчеваР. ПетковаАл. Балев
Тази сряда проверяващите пристигнали отново в Благоевград, този път по сигнал на двама уволнени от шефа на РЗИ юристи – Надежда Вълкова и директора на дирекция „Административно-правно, финансово и стопанско обслужване”Илко Тодоров. Специално при отстраняването от работа на Тодоров той излязъл в болнични на 12 май, но Калоян Калоянов му изпратил двама полицаи от Първо полицейско управление да му връчат заповедта за прекратяване на трудовите правоотношения.

Според източниците ни стигнала информация в министерството, че от 3 май д-р Калоянов не ходи на работа в РЗИ – Благоевград, или се мярка за по половин час на ден, явно очаквайки всеки момент да бъде сменен. За поста му се спрягат 3 имена – на  директора на дирекция „Медицински дейности“ в РЗИ – Благоевград д-р Петър Иванов, на шефката на дирекция „Обществено здраве“ в инспекцията Мария Станчева и на хирурга д-р Иван Канелов от гр. Гоце Делчев, който е и местният лидер на ВМРО.

Смята се, че Станчева е с най-големи шансове, тя напоследък често била забелязвана с бившия кандидат-депутат от управляващата партия „Продължаваме промяната“, ветеринарят и бивш областен директор на БАБХ, който в момента върти бизнес с веган храни, Стоян Мавродиев.

Любопитно е, че самият Калоян Калоянов е бивш подчинен на Мария Станчева в РЗИ и самият той многократно коментирал, че е бил „ученик на Марчето“, както я нарича.На по-малко от 100 метра от РЗИ в момента се тресе от проверки и друга институция  – „Социални грижи“, чиито офиси са на последния етаж на сградата на община Благоевград.

Там в момента от Инспектората на АСП се изземат документи по два сигнала.Единият е по жалба на граничен полицай от Сандански, който от много време бил в непрекъснати спорове и скандали с бившата си съпруга първо за родителски права, после за режим на свиждане. Проверката стигнала до Благоевград заради участието на местна психоложка, която работила с детето. Работи се по сигнал, че тя нарушила служебната етика – издавала на двамата родители информация за другия.

Още по-сериозна е проверката по втория случай, за който АСП била информирана от служителка в Регионалната служба за социално подпомагане в Благоевград. Той касае благоевградско семейство с 2 деца, от които едното е със сериозни увреждания. Въпреки затрудненото им положение, родителите получили за осиновяване още едно детенце.

Установено е обаче, че за 2 г. социалните работници от Благоевград не направили нито една проверка на семейството, за да проследят как се чувства детето, при какви условия живее, поне липсват всякакви протоколи от такива проверки, които се правят задължително през определен период.

Тази проверка е изпратена в Благоевград лично от изпълнителния директор на АСП Румяна Петкова, защото инспекторатът е под нейно разпореждане.  Петкова е от Кресна и преди през 2017 г. да получи високото назначение в агенцията беше шеф на Регионалната служба за социално подпомагане в Благоевград.
Директорът на „Социални грижи“ Александър Балев не отрече, че в службата текат проверки, но според него те са планови.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.