• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Цветан Цветанов представи политическия си проект "Републиканци за България" с ударен старт в Благоевград

Цветан Цветанов представи политическия си проект "Републиканци за България" с ударен старт в Благоевград
Бившите кметове Атанас Камбитов, Георги Икономов, Кирил Котев и хората им вече са в партията на Цветанов

/КРОСС/ Край на лицемерието! Отцепниците от ГЕРБ А. Камбитов, Г. Икономов и К. Котев в партията на Цветанов. Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов представи политическия си проект "Републиканци за България" в Благоевград тази вечер.

Домакин на срещата бе екскметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и чаровната зам.-кметица Христина Шопова. 

Събитието се проведе в препълнена зала на Исторически музей в Благоевград. Сред присъстващите бяха бившите кметове на ГЕРБ от Благоевград, Банско и Сандански - Атанас Камбитов, Георги Икономов и Кирил Котев, които дойдоха с най-приближените си хора напуснали партията на Борисов.

В залата бяха още шампионите на обществените поръчки в Областния град, през изминалия мандат на Камбитов. Най-приближените хора на Ивайло Благов-Кучката, доверени лица на бизнесмените Румен Калайджиев, Росен Тунталов, роднини на Атанас Камбитов и Христина Шопова, които бяха сред първенците в обществените поръчки, които днес разследва Прокуратурата, НАП и Антикорупцинният фонд.

Пред присъстващите Цветан Цветанов благодари на домакина Наско, като не пропусна да похвали Кирчо Котев и Георги Икономов. Той подчерта, че провежда десетки срещи в различни рагиона на страната, като се подготвя за учредяването на партията.

"През тези месеца изведох капацитет във всички сектори. Политическия проект стартира на 27 септемри. 1000 делегати ще направят избор на ръководните органи. И съответния устав. Партията няма да бъде лидерска, а ще има широк формат на съвет. Решенията ще се взимат от повече хора, я не само от 5-6. Областният ръководител ще е само координатор на общинските структури. Искаме да ползваме експертизата на младите хора. Ще се работи за подготовка на кадри, които да поемат управлението след това. По устав предвиждаме председателят да не може да е повече от два мандата. Няма да има безгранично управление, защото партията ни няма да е лидерска. 

По думите на Цветанов дефицити има на национално и местно ниво.

"Всичко като позиции ще обявяваме публично с брифинги на национално и местно ниво. Партньори - за мен е важно малкия и среден бизнес да е приоритет. Споразумения и коалиции могат да са само на принципна основа. Всичко ще бъде документално описано като цели, които трябва да се случат. По германският модел. Демократична България има сходни позиции с това, което разработват нашите експерти", каза Цветанов и допълни, че с ГЕРБ също е възможно да работим, но на строго принципна основа. Задължително ще работим за електронно управление. Всичко, което ще правим ще е на принципна основа. От парламентарната трибуна трябва ясно да изразим позицията си, но аргументирано. Ще се търсят възможности за инвестиции по места", каза още Цв. Цветанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Хората на ЦвЦв за него и ББ

Годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат: Корупцията в България пречи на инвестициите, 11.09.2020 Корупцията, бавното правосъдие и липсата на предсказуемост заради честите промени в законите са сред най-сериозните проблеми за чуждите инвеститори в България. Чуждите инвеститори остават загрижени за върховенството на правото в България. Корупцията е често срещана, особено що се отнася до големи инфраструктурни проекти в енергийния сектор. Инвеститорите посочват и други проблеми, които са препятствие за инвестициите, например липсата на предсказуемост заради честите промени в законите и бавната съдебна система. Има множество примери с американски компании, които се сблъскват с регулаторни пречки в опитите си да навлязат на енергийния пазар на България, Доколко сегашното правителство спазва договорите с частни компании? Корупцията по високите етажи на властта е широко разпространена, особено при обществените поръчки и разпределението на европейските фондове, Въпреки че в България има законодателна рамка, специализирани институции и наказания за корупция, капацитетът за прилагането на законите остава ограничен. Властите често се заемат с лесни за доказване незначителни случаи, а делата срещу хора с високи позиции често са смятани за избирателни или политически мотивирани и обикновено приключват с оправдателни присъди след дълги съдебни процеси. Регулаторната рамка в България се характеризира със сложност, липса на прозрачност, произволно и слабо прилагане. Тези фактори създават предпоставки за корупция.

11.09.2020 22:39:07

Анонимен

Огледален образ на ГЕРБ - "пременил се Илия, огледал се, пак в тия"

11.09.2020 18:41:30

Присъстват

От мутра нагоре...

11.09.2020 15:00:44

ГРОБ №2

В суматохата с оставките на Мутрата и Каскета Цецо Крадецо се прави на политик, неразбирайки, че е аут от всичко. Пълен лумпенизиран гербераст, най-големият фалшификатор на избори в Европа и най-мръсният вътрешен министър. НАРОДЕ, не забравяй този ИЗРОД ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ...

11.09.2020 14:59:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.