• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Маркировката на улиците в Благоевград не е подменена заради обжалване на избора на фирма-изпълнител

Маркировката на улиците в Благоевград не е подменена заради обжалване на избора на фирма-изпълнител

/КРОСС/ Улиците в Благоевград тази година останаха без подновена пътна маркировка. Причината е, че една от фирмите-кандидати е обжалвала избора на изпълнител за полагане на пътна маркировка по пътищата и уличната мрежа на общината за тази и следващите две години. Очаква се решението на съда да излезе най-късно до две седмици.

2-ро основно училище е едно от централните училища в Благоевград, където всеки ден пристигат десетки ученици. Около училището има няколко пешеходни пътеки, които не се виждат добре заради почти изтритата маркировка. Вечер положението е още по-сериозно.

Процедурата не започва отначало, просто двете инстанции потвърдиха желанието на жалбоподатерля да бъдат отворени всички оферти, което в момента се случва. Комисията по избор на изпълнител в момента оценява ценовите офелти, заедно с анализите, обясни инж. Любомир Треновски - директор Дирекция "Планиране на инвестиционните дейности - Строителство и екология" към община Благоевград.

След като изборната комисия се произнесе, ще бъде избрана и фирмата изпълнител, която да подмени маркировката.

Това се влоши от лятото заради горещините. Община Благоевград в своите технически задания и изисквания към процедурата по обществена поръчка е заложила иновативни европейски решения с модерни методи на полагане на маркировката, каза още инж. Треновски.

Обсъждани са аварийни варианти, в които общината да се погрижи за маркировката, ако процедурата се протака и след решението на съда. По закон обаче общината може да покрие много малка част от пътищата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.