• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Рухна бетонна ограда на детска градина в Благоевград

Рухна бетонна ограда на детска градина в Благоевград

/КРОСС/ Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна заради строеж на кооперация в съседство, съобщи БГНЕС.

5-етажната кооперация се строи от миналата година. Над строежа се намира детска градина №8 „Вечерница“. Заради свличането на ската и оградата, кметът на Благоевград забрани извършваните СМР на кооперацията до представяне на конструктивен проект за укрепителни дейности и възстановяване на оградата.

 „Кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед за незабавно преустановяване на всички видове строително-монтажни дейности на строеж, намиращ се зад сградата на Регионална здравна инспекция“, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград днес.

Причината за предприетите спешни мерки е, че заради неизпълнение на законовите изисквания от страна на изпълнителите е поддала част от оградата на ДГ № 8 „Вечерница“, която е в непосредствена близост до строителната площадка.

„Служители към „Инвестиционни проекти и контрол по строителството“ в дирекция „Устройство на територията“ при Община Благоевград извършиха проверка на място, като установиха, че не е върнат обратният насип зад подпорната стена, което е довело до авария и щети – свличане на земни маси и разрушаване на оградата на детското заведение. След направената инспекция е съставен и Констативен протокол.

В случай, че бъде представен конструктивен проект за укрепване на ската и щетите бъдат възстановени, ще бъде издадена заповед за продължаване на строително-монтажните работи“, допълват от общината.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.