• 23 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Израелската армия е атакувала палестински бойци, които се криели в училище в Газа

Израелската армия е атакувала палестински бойци, които се криели в училище в Газа

/КРОСС/ Израелската армия заяви, че е атакувала с въздушни удари няколко палестински бойци, които се криели в училище в Газа, предаде ДПА.

Армията използвала прецизни боеприпаси, за да избегне цивилни жертви, докато атакувала групата бойци, укриващи се в сградата в района на Нусейрат в централната част на Газа, съобщиха късно в понеделник Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), без да дават повече подробности.

Армията отново обвини двете военни групировки - "Хамас" и Палестински ислямски джихад, че "системно нарушават хуманитарното право", като използват "граждански обекти и населението като жив щит".

Това се случва, след като неотдавна ЦАХАЛ заявиха, че са поразили бойци на "Хамас" на територията на бивше училище, управлявано от Агенцията на ООН за подпомагане и работа с палестинските бежанци. Според "Хамас" тогава са били убити 16 души.

Според армията бойците са използвали училището като оперативна база за нападения срещу израелските военни, като се подчертава, че преди ударите са били взети мерки за намаляване на рисковете за цивилното население.

Агенция ДПА отбелязва, че не може да потвърди чрез независими източници твърденията на двете страни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

това са подробности,рушнаците са лошите

Във вторник официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че вече е потвърдено, че „една от ракетите от западната система за противовъздушна отбрана NASAMS е ударила сграда на територията на детската болница Охматдит в Киев“. „Очакваме реакция и от норвежките власти, които очевидно са снабдили кликата на Зеленски с инсталация NASAMS. Те дали са разрешили да бъде използвана за нападение над детска болница, както и да бъде поставена в жилищни райони в нарушение на МХП (международното хуманитарно право)?“ - попита руски дипломат на заседание на Съвета за сигурност на ООН.

09.07.2024 23:16:41

оня с малките мустачки дали не е бил прав

Конгресът на САЩ забрани със закон да се съобщават данните на Газа за броя на убитите палестинци, понеже палестинците не били хора, а човекоподобни. Мнозинството от членовете на Конгреса на САЩ гласуваха в подкрепа на изменение в закона, което ще забрани на Държавния департамент да използва преброяването на здравното министерство в Газа на броя на жертвите. Гласуването придвижва напред законодателен акт, който, ако бъде приет, може допълнително да заглуши дискусията в правителството на САЩ за опустошителното въздействие, което войната на Израел срещу Газа е оказала върху палестинското население на анклава. Поправката, част от годишния законопроект за бюджетните кредити на Държавния департамент, беше приета в четвъртък с 269 глада „за“ срещу 144 гласа „против“. Шестдесет и двама демократи подкрепиха поправката, докато само двама републиканци бяха „против“.

09.07.2024 22:46:04

Анонимен

Пример за двойни стандарти. Това ако беше в Усрайна, то съобщението вероятно щеше да звучи така: ... руснаците безжалостно унищожиха училище ... има жертви... непровокирана агресия... безмилостни убийства ...

09.07.2024 13:12:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.