• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Журналист на БНТ влезе за три дни в отделението за Сovid-19, засне филм за реалността

Журналист на БНТ влезе за три дни в отделението за Сovid-19, засне филм за реалността

/КРОСС/ Лицата зад маските, лекарите които аплодираме, болестта и хората зад статистиката. Вече два месеца Сovid-19 е превзел ежедневието ни, но малцина са тези, които виждат болестта и какво се случва в изолираните отделения.

Един месец след обявяване на извънредното положение, 35 дни след първият регистриран ковид случай, камера на БНТ бе допусната ексклузивно в отделението на Пирогов. В триажа или входа, приема на болните. За да видим или по-точно усетим епидемията, не като отражение на отразеното или преразказ на преразказа. А като реалността, такава каквато е.

Журналистката Мария Чернева, която от години отразява новините в здравния ресор, влезе за три дни в ‚Ковид‘ зоната на Пирогов - сама, с малка камера, за да не затрудни по никакъв начин работата на медицинските екипи и да не изложи на излишен риск никого.

„Филмът е нередактиран, суров разказ, затова и истински. Реалността в него е такава, каквато я видя безпристрастната камера. Без ограниченията на страха, неизкривена от инстинктите на екипа. Болните и болестта се оглеждат в очите на трима лекари. Трима много млади лекари. Младите са тези, които са на първа линия срещу болестта. Но зад гърба им стои капацитета на десетки специалисти, цялата болница", разказва авторката на филма Мария Чернева.

„В зоната на Covid-19" е едно свидетелство, един документ за епидемията там, където малцина могат да влязат. Благодарим на ръководството на Пирогов, че прие тази мисия и ни позволи да си свършим работата. Благодарим за разбирането и на всички болни, които приеха камерата ни като част от екипа, който се бори срещу болестта.", допълва журналистката.

Филмът е първи и единствен за сега опит, да се види работата на лекарите в условията на епидемия и строги мерки за изолация.

Кадрите са на Мария Чернева, редактор е Мария Митева, режисьор Николай Василев. Филмът е част от документалната поредица „В кадър" на БНТ и ще се излъчи тази сряда, 29 април, от 21:30 часа.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.