• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Инициатива "За истинска детска болница" събра подписи на входа на Южния парк

Инициатива "За истинска детска болница" събра подписи на входа на Южния парк

/КРОСС/ Гражданска инициатива "За истинска детска болница" е събрала необходимите подписи с настояване да бъде построена изцяло нова сграда за модерна, функционална и сигурна детска болница, съобщиха организаторите. Подкрепящите инициативата са "против" решението на здравния министър да бъде използвано старото скеле на територията на столичната "Александровска болница".

За пореден път от Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" настояха новата педиатрия да бъде построена при спазване на всички процедури по изграждане на концепция, проектиране и строеж.

Подписката в подкрепа на намерението този път бе на входа на Южния парк:

"Не трябва децата да се нагаждат към един изоставен 40-годишен строеж, а трябва да се построи болница, която да отговаря на всички съвременни изисквания и на нуждите на нашето общество. За същите пари България може да има съвременна, прекрасна детска болница", каза Цвета Брестничка от Гражданската инициатива, а родителите , вписващи се в подписката, коментираха пред БНР:

"Остарял строеж, доста е опасен, и след като и архитектите го казват".

"Настоящата болница е прекалено малка, не обхваща всички специалисти, отново не се допуска място за родители, още повече придвижване с инвалидни колички, липса на лаборатория, която да е предвидена вътре в самата болница".

"При положение, че ще се строи тепърва, на мен ми се вижда доста безумно, да се използва един скелет на 30-40 години, който не дава възможност да се разгърне това, което би могло в нова постройка".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.