• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Здравко Димитров: Украинските бежанци остават в Белодробна болница в Пловдив до края на войната

Здравко Димитров: Украинските бежанци остават в Белодробна болница в Пловдив до края на войната

/КРОСС/ Бежанците от Украйна остават в Белодробна болница. Изрично ще напишем в предложението до общинските съветници, че бившата белодробна болница ще остане „Втори дом" за украинците, до края на войната. Това заяви кметът Здравко Димитров по повод входираните намерения на частната болница „Света Каридад" там да се изгради общински хоспис и болница за продължително палеативно лечение, съобщава БНР.

Той заяви, че инвестициите ще e с учредяване на право за строеж за срок от 30 години, но теренът ще остане общинска собственост.

Също така 10 години ще бъде правото на ползване на съществуващата сграда.

"Предложението ни до съветниците не е прибързано, нека проектират инвеститорите, но трябва да уточня, че ние сме първи в България, които приехме бежанци от Украйна. Свършихме работата на държавата тогава", заяви кметът Димитров. Той каза, че никой не знае кога ще свърши войната, но сега има инвестиционно намерение, с възможност да се проектира, защото се касае за европроект.

Георги Титюков, заместник-кмет на Пловдив допълни, че общината осигурява храна на хората, поети са изцяло сумите за ток и вода. Общината ремонтира и парната инсталация, там сега работи парното отопление, допълни заместник-кметът с ресор "Спорт, младежки и социални дейности".

"Допуснали са грешка колегите от общинска собственост, които са готвили предложението, категорично ще отбележим, че там ще останат украинските бежанци", допълни Титюков.

Междувременно правната комисия към Общинския съвет в Пловдив върна за преразглеждане предложението бившата Белодробна болница и незастроен терен от 14 730 кв. м. да бъдат предоставени на МБАЛ „Св. Каридад".

От общината предлагат върху този терен да бъде учредено безвъзмездно право на строеж за 30 години, а правото за ползване на сградата да е за 10 години. Предложението е въз основа на постъпило искане от „Св. Каридад" и намерението там да бъде изграден здравен комплекс.

Общинската правна комисия обаче настоява за становище от ресорните заместник-кметове Анести Тимчев и Пламен Райчев и от общинската дирекция „Стопански дейности". Те трябва да предоставят анализ за необходимостта от ново здравно заведение и възможността за публично-частно партньорство.

Решението за предоставянето на Белодробна болница на МБАЛ "Св. Каридад" е включено в дневния ред на сесията на Общинския съвет в понеделник (19 декември).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Българите не мрат заради украински бежанци. Българите мрат заради лошия начин на живот. Депресия, безизходица, лоши навици, това е в момента в повечето хора. Начинът на живот е лош заради лошия начин на управление. Същото управление, което може да оптимизира и направи по-добро това, с което вече разполага (в този контекст - вече построени болници), а не да заравя под килима. Гледай корена, не клона.

17.12.2022 11:43:56

Анонимен

Вече не се и усещате какво правите. Българите да мрат заради украински бежанци, защото така трябва да угодим на външен фактор. Е господин гл. прокурор чии интереси защитаваме?

16.12.2022 17:06:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.