• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Създаването на "Борат 2" било контактен спорт, променящ се в движение

Създаването на "Борат 2" било контактен спорт, променящ се в движение

/КРОСС/ Писането на сценарии обичайно е спокойно и самотно занимание, но за филм като "Борат 2" прилича повече на контактен спорт.

Работата на деветимата номинирани за награда "Оскар" сценаристи на "Борат 2" започва по традиционния начин. Обмен на идеи, чернова, четене около маса. Но когато започнат снимките, никой не може да каже какво ще се случи, как хората ще реагират на алтер-егото на Саша Барън Коен, нито пък в какви странни обстоятелства ще се озове героят.

Докато Борат обикаля света, екипът сценаристи го следва по петите и постоянно пише и пренаписва променящия се сценарий. Например когато Барън Коен попада в петдневна карантина с двама убедени последователи на движението QAnon, сценаристът и продуцент на филма Антъни Хайнс стига до звездата крадешком със стълба до стаята му на втория етаж, като същински Сирано дьо Бержерак.

"Беше тъмно и опасно", казва Хайнс, който от години работи с Барън Коен. "Буквално трябваше да се изкача по тази стълба и да надникна в стаята на Борат в два часа сутринта, за да му дам някои идеи".
Както повечето неща около "Борат 2", и номинацията за "Оскар" за адаптиран сценарий е необичайна. Сценарии за подобен вид комедии рядко получават номинации, но и двата филма за Борат бяха номинирани в тази категория, пише БТА. Деветимата сценаристи са най-често номинираните в тази категория. Когато филмът беше отличен от Гилдията на сценаристите, Барън Коен разви хумористичната теорията, че това се дължи на факта, че около 60 на сто от членовете на гилдията са работили върху сценария.

Във филма има много сцени по ясен сценарий, но да се пише за Борат означава и да се намират начини за манипулиране на реалния живот, за налучкване как биха реагирали хората. Заради това е нужно "много писане, много повече, отколкото за обикновен филм", каза Хайнс.

Много от създаденото от сценаристите така и не стига до екран, за част от него въобще не се е и очаквало да се заснеме. За да бъде привлечен Руди Джулиани за прочутата сцена в хотелската стая, сценаристите създават фалшив документален филм за коронавируса "Да запазим Америка жива: как Тръмп победи Covid-19". След като гледали откъси от лентата, от офиса на Джулиани одобрили той да бъде записан за тази продукция.

"Това е отделен процес, като писане на сценарий в сценария", каза Хайнс. "Заснехме част от този документален филм с други хора, които не участваха във филма за Борат".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.