• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Проф. Шаренкова: БСП е ярка опозиция от 4 години

Проф. Шаренкова: БСП е ярка опозиция от 4 години

Други протестъри от т. нар. градска опозиция бяха министри на Борисов и негови клакьори

/КРОСС/ Така нар. Отровно трио, което се самоназначи да води гражданския протест срещу управлението на Бойко Борисов, преди ден роди абсурдния политически нонсенс: „Всички срещу ГЕРБ, но без БСП и ДПС", защото те били... съучастници на властта!?

Протестът в началото обедини енергията на хора от различни социални групи, като водещи бяха младите и образовани българи, които ярко изразяваха желанието да си върнат превзетата от мафията и мутрите държава. Те искаха едно - нормалност - да работят и да отглеждат децата си в Родината! От самото начало към протеста се включи Корнелия Нинова и хиляди социалисти, които не пожелаха да го партизират - за да остане той граждански и всенароден.
 
Та този справедлив протест, който повече от три месеца изпълваше площадите на България и големите европейските градове, в последно време започна леко да заглъхва.
Ето защо „опорната точка" на Триото (без БСП и ДПС) не само че допълнително го обезсилва, но тя е против елементарната политическа логика и процеси. Защото БСП и ДПС са втората и трета политическа сила както в настоящия парламент, така в социологическите прогнози, дори и на проправителствените агенции. Левицата от месеци е почти изравнена с ГЕРБ, а ДПС въпреки сатанизирането на почетния председател д-р Ахмед Доган запазва традиционното си влияние. И в този момент, когато властта е морално и политически делегитимирана, изключването на тези системни и с европейско присъствие партии, е нелогично и фактически обслужва ГЕРБ и порочния модел на управление! Триото се „ослушва" по отношение на истината! А тя е една - БСП беше първата партия, която обяви битка със Задкулисието и систематично формулираше алтернативи на управлението на Борисов.
 
Изработи „Визия за България", която обедини леви идеи с тези на центристки, патриотични и екологични партии и организации. Отказа коалиция и постове, водеше последователна опозиционна политика, разкри огромни корупционни скандали, беше парламентарен защитник на майките и хората с увреждания, на пенсионерите, на дребните производители и фермери, защити националните традиции и първа се обяви срещу антиконституционната джендърска Истанбулска конвенция и Пакта за миграция.

Неслучайно редица социални политики на БСП бяха заимствани от управляващите по време на COVID кризата, за да се преодолеят огромните социални и регионални неравенства! А днес дори директорът на МВФ Кристалина Георгиева призна, че плоският данък е вреден за България и икономиката ни. Това е звучен шамар за Сергей Станишев и политиката на ПЕС, които въведоха плоския данък през 2008 г., но и за Борисов и неговите министри, които пазят плоския данък като свещена крава!
БСП е единствената политическа партия в България, която се стреми да изпълнява волята на своите избиратели и да изпълни със съдържание идеята за представителна демокрация. Това се случи с прекия лидерски избор, който е новаторски за България и модерна европейска практика. На конгреса си социалистите показаха, че са единни зад водената от Корнелия Нинова линия - социалистическа, патриотична и утвърждаваща националните интереси в многополюсния свят.
БСП е ярка опозиция от 4 години, докато други протестъри от т. нар. градска опозиция бяха министри на Борисов и негови клакьори. Отровното трио не може да изключи БСП от процеса на промяната, колкото и това да се иска на някои по-стари или нови политически играчи. Никой няма монопол над протеста, над желанието за промяна, над битката за свобода на словото, за върховенство на закона и справедливост.
Алтернатива има, но тя не може да е само на думи, чрез лозунги и пърформанси. Трябват политическо лидерство и позиции, действия и програма (каквато днес има само БСП). А на изборите българският народ ще реши кому да повери управлението на държавата. Затова, ако искаме да отстраним корумпираната мафиотско-мутренска власт, трябва всички да се обединим срещу ГЕРБ, ама наистина всички! Иначе Борисов ще ни управлява безкрай...

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ЭЭЭЭ

Няма кой да закрие тази предателска партия-БСП.Спирачка на България,виновна за всички беди с този изгнил комунизъм.

23.10.2020 19:46:08

медицинска диагноза

когато мислиш всички за луди,лудият си ти.

23.10.2020 10:31:59

Анонимен

Зачетох се в коментарите и си умрях от смях от напъните на герберските малоумници. Статистиката явно греши. Хората с психически и ментални проблеми са повече от 20%.

22.10.2020 18:29:50

Анонимен

Чак пък ярка. Тях и опозиция е сложно да ги нарекат, доколкото от партията дълго време не излизаше ясно виждане , а просто някакъв нестроен и наполовина фалшив хор. Да се надяваме, че Нинова ще позволи наистина да бъдат дефинирани като опозиция, а дай Боже, след време да ги приемем и за ярка. То като гледам вече и време не остана за опозиционна дейност. Те вече трябва да се готвят да управляват и господ да им е на помощ, ако следват модела на Тиквата или допуснат прилика със същия. Като си представя, че преди време някои идиоти искаха да го вкарат в учебника по история и ме е срам от нивото ни на достойнство.

22.10.2020 18:27:12

Анонимен

Ох,след одъртялото рускинче тази ли си я прибраха за глашатайка.

22.10.2020 17:03:01

Анонимен

БСПето ярка опозиция..... май плуват корабчета. По най важните въпроси за управлението на държавата сватя Курнела е гласувала дружно с Баце Тулупа, еле пък за избора на милиционера от Симеоново по известен, като Гешко Каскета, да не говорим разни храненици, като Кирето Добрев и др. дето са вечно дежурни на обществените. ГЕРБ бяха създадени с едничката цел да мимикрират в дясно и КДСарската хунта да продължи да управлява и да краде, герберастите са просто вторият ешалон на комунистите, а така наречената професорка Шаренкова просто се прави на умряла лисица.

22.10.2020 13:45:09

Анонимен

Другарката Шаренкова като класическа руска еничарка развила някакви празни лакърдии, драга русолюбке БКП/БСП са един руски продукт създаден и финансиран от Москва, продукт чиято единствена цел е била и е да подчини България и българите на Русия и нейните имперски интереси. Гадното е, че те никога не са разчитали на само на един играч в тази си мръсна политика,а днес както каза Решетников те разчитат повече на другия си продукт Бойко Борисов. Тулупа го чакат да им завърши Турски поток и ще му бият шута.... продажници и еничари у нас дал господ, българофилите са малко и затова сме на този хал.

22.10.2020 11:45:19

Анонимен

Задкулисието се създаде от БСП.Задкулисието е БСП. Финансовите донори на антидържавни проекти- Баневи и всички останали,понастоящем с обвинения от лошия прокурор, са бивши комсомолски секретари,забогатяли от приватизацията с неясни правила,замислена от А.Луканов.Целият преход,целящ да превърне комунистите в капиталисти,доказва това.Кои са хората са многото и неясни пари,червените другари.Другарката от снимката разчита на това,че младите не знаят това,но родителите им ще им кажат. И пак БСП ще е вън от управлението,сега и винаги,в тази страна.Напънът е всуе, другарко.

22.10.2020 09:58:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.