• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Скандалът с Борисов, президента и дрона стана международна новина

Скандалът с Борисов, президента и дрона стана международна новина

/КРОСС/ Българският премиер Бойко Борисов обвини политическите си противници, че се опитват да подкопаят правителството му с цел блокиране на България по пътя ѝ към еврозоната, написаха чужди медии. Специално внимание беше обърнато на отправените към президента Румен Радев обвинения, че шпионира министър-председателя с дрон, получен от Китай, разказва БГНЕС.

Македонската информационна агенция МИА коментира, че реакциите в България не стихват след публикуваните в публичното пространство снимки от обитаваната от премиера резиденция, на една от която се вижда как той спи полугол. "Съпартийците на Борисов изразиха отвращение от постъпката, а онези на страната на Радев се питат, защо изобщо някой би снимал тайно българския премиер, докато спи", пише агенцията.

Медиите обръщат специално внимание на факта, че на шкафчето до главата на българския премиер има пистолет. Не са оставени без внимание и пачките с банкноти от 500 евро и няколко златни кюлчета от друга снимка, които изглежда, се намират в същата тази спалня.

Брюкселското издание Euractiv припомня, че преди седмица анонимен подател предостави на медиите запис, в който глас, подобен на този на Борисов, прави цинични коментари по отношение на друг политик, признава тормоз над компания и се подиграва с премиери на някои държави от ЕС. Изданието подчертава, че записът вероятно е направен през април 2018 г.

Борисов не оспори истинността на снимката, на която той спи в държавната резиденция, но твърди, че всичко останало е постановка, организирана от неговите политически противници.

В коментара си "Ройтерс" уточнява, че България, която е една от най-бедните страни на Европейския съюз, се надява да се присъедини към т.нар. чакалня на еврозоната през юли. Изданието цитира изказването на Борисов, че влизането в банковия съюз ще осигури строг надзор над паричните потоци и банките и ще постави категорично в евроатлантическата общност страната, известна като един от близките сателити на Съветския съюз.

Събитието съвпадна с официалното напускане на ГЕРБ от Цветан Цветанов, който заяви, че тази политическа сила се е превърнала в център на "страх, интриги и посредственост", пише Euractiv.

Борисов усеща и натиска от двама олигарси, с които е в конфликт и които се крият от правосъдието зад граница - бившия банкер Цветан Василев в Сърбия и бившия "цар на лотарията" Васил Божков, който е в Дубай. Божков почти непрекъснато публикува във Фейсбук обвинения за корупция срещу Борисов.

Премиерът смята, че атаките срещу него са вдъхновени от чужбина, като намекна, че от това печели Русия. Причината за тези атаки е, че през юли трябва да бъдат взети геополитически решения и това изнерви неговите опоненти.

Ройтерс подчертава, че въпреки обществения гняв заради корупцията в страната, популярността на Борисов нараства на фона на пандемията. България отчита сравнително малко смъртни случаи от COVID-19, а две неотдавнашни проучвания на общественото мнение показаха, че ГЕРБ води пред съперниците си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

21-ви юни, ВАСИЛ БОЖКОВ:

Нагли са и не подават оставка. Трябва ли лицата Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов да бъдат отстранени от длъжност във връзка с разследване за рекет и злоупотреба с власт? #БъдетеСмели........................................ Има огромен интерес към анкетата като 95% са отговорили с ДА.

21.06.2020 23:36:40

Анонимен

Всеки народ има толкова просто и просташко управление, колкото си е заслужил и избрал!

21.06.2020 16:41:12

Анонимен

Скроиха му доста гаден к**капан

20.06.2020 21:10:14

Анонимен

Кои ли са тайните врагове на Борисов, които държат доказателства за неговите безбройни престъпления. Българите добре знаят уклоните му по всички посоки, освен малка част от подръжниците Му, които се възползват от тях. Нима има нещо, до което той да се е докоснал и да не е свързано с бандитизъм, убийства и кражби, които предстои да станат публично известни по света и у нас? Защо вместо върху тия противници шефът на българските мафиози, на прикритие като премиер, се нахвърля върху президента Радев и арестува негов съветник след като самият той не само че трябва да е в затвора, а по силата на законите на мафията, към която принадлежи отдавна, трябва да е на съвсем друго място? Логично е след всичко това да се очаква, че през следващите дни ще последва окончателен удар срещу водача на хунтата. И тогава ще видим колко дни още ще тормози България, дали ще успее да се измъкне по пътя на трите си милиарда и накъде ще се отправи. Ето това, последното, не трябва всички ние да допуснем преди да получи възмездието…

20.06.2020 18:00:12

Анонимен

„ проста кърджалийсла пу.т.ка ” - няма такъв самодоволен тъпанар, който след като изрече подобна помия, да не си подаде оставката и да се скрие доживот! Не и нарцисът Борисов. Пет пари не дава за колегите си, каквито и да са и това показва колко долен и подмолен е Тиквата, смятайте колко му дреме за народ и държава! Всякакви нещастници сме виждали, но никой не е бил толкова егоистичен и нагъл като тоя плондир!!!

19.06.2020 22:22:35

Анонимен

А се чакат и нови еврофондове - за милиарди! Борбата за кокала ще бъде и на следващите избори на живот и смърт!

19.06.2020 20:42:04

Анонимен

Всеки народ има такова управление, каквото заслужава! Вижте оняденшната Алтернативата на Генка Шикерова. Ние си го избираме, "Аз съм прост и вие сте прости"!

19.06.2020 20:39:11

Анонимен

Целият е потънал в лайна, но подкрепата за него не спира. Ройтер се изказва ласкаво, щото не само раздава милиони, не само подари милиарди за т.н. Ф-16 на чертеж, тулупът вече обеща да осигури работа на американски фирми за строеж на локвата Белене. Бандит от всякъде, доказан, продаващ народ и държава заради едното си его. Има право да кандидатства за наградата на Гинес за подлост и тъпота.

19.06.2020 18:06:39

Анонимен

Има активно мероприятие срещу Борисов, а това показва,че той прави правилните неща.

19.06.2020 07:15:13

Анонимен

За България жалко - да! Но не и за примата!!!

18.06.2020 21:58:42

Анонимен

Жалко! И за премиера, и още повече, за БЪЛГАРИЯ!

18.06.2020 18:21:58

Александър Ресиловски

Повече от десетилетие Мутрата и Цветанът следят, слухтят, снимат и записват целия български народ. Дори по време на Извънредното Положене следяха локацията на телефоните на върналите се от чужбина българи… Ама ся, ревнало ми банкянското говедо, че „Кой ме подслушва и снима?“…. Ами ти сам се подслушваш и снимаш, българоубиецо. Тази система на мутромилиционерщина и „Биг Брадър“ ти я въведе. Нима забрави Цецомобила, та имаше и убийства даже покрай него? Не Мутро, не те следят Мая, Слави, „всички БСПта по всички земни кълбета“, КГБ, ВиК и Клингоните. Твоите собствени изроди те слушат и снимат. А сега, когато обществените тайни, за които всички знаят от повече от десетилетие са явни и публични, единствената ти опция, Мутро, е да си тръгнеш с мир, сам да сдадеш властта, да върнеш в полза на държавата заграбените милиарди и да се набуташ в пандиза до края на времето си. Инак, с този безцеремонен простак и престъпник на власт, България няма да види нито мир, нито свобода, нито тая демокрация, за която всички говорят, но никой не е виждал. #ОСТАВКА, #СЪД, #ЗАТВОР!

18.06.2020 16:06:53

Анонимен

Мдаа, нека и навън разберат що за селски тарикат, самовлюбен и вулгарен простак, корумпиран и в червата, управлява България. Не, че не им е ясно всичко.

18.06.2020 14:09:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.