• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Явор Дачков: Търгуват Конституцията срещу плажни ивици

Явор Дачков: Търгуват Конституцията срещу плажни ивици

/КРОСС/ Бойко Борисов ще отлага възможно най-много оставката си и ще се опита да се добере до редовните избори. Борбата сега е кой ще организира следващите избори – дали президентът или Бойко Борисов. Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков. По думите му няма никакви пречки тази тактика да успее, освен протестът или „нови скандални разкрития за неговите далавери“.

Може да излезе още нещо, което да го разклати, но ако протестът секне, това ще му даде спокойствие“, коментира Дачков в предаването „Хоризонт за вас“.

Възможно е да текат някакви договорки – така Дачков си обяснява прекъсването на серията от снимки и записи, свързани с премиера, която започна през лятото.

Предполагам, че може да текат някакви договорки. Това са хора, които довчера са били едно – Васил Божков, Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Аз също се изненадах, че нещата секнаха изведнъж.“

Ако опозицията иска да направи нещо, тя трябва да вдигне огромен скандал в Европа, същото важи и за президента, смята Явор Дачков.

„Защото е срамно европейска страна да бъде управлявана от хора като Марешки, като Борисов и от тази, наистина шайка, която е овладяла страната.“

Журналистът очаква повече хора да се включат в протеста и да осъзнаят, че „България не може да бъде управлявана от двама души – Бойко Борисов и Делян Пеевски, които да търгуват Конституцията срещу плажни ивици“.

ДПС играят играта на Борисов, разбрали са се с ВМРО тази конфигурация да се запази, докато „и Борисов не се износи съвсем“, подчерта в анализа си Явор Дачков.

„ГЕРБ и ДПС са едно. ДПС може би само показаха жълт картон на Борисов – ако той не успее да продължи да влачи дружината, ще се освободят от него. Това е корпорация, а не партия. Много пари са заложени на карта за тях и не мисля, че те ще ги изгубят тези позиции толкова лесно.“

ВМРО е само параван за договорките между Борисов и Пеевски, допълни Дачков.

Случилото се на 2 септември вечерта влезе във всички европейски медии и се надявам, че това ще ускори края на Борисов, че той няма да изкара пълния си мандат, посочи още журналистът.  

Такава деградация и такъв разпад не помним в новата българска история. Това е срам за всички нас“, обобщи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Неуспелият адвокат личи,че не е силен в математиката.

05.09.2020 07:50:08

Анонимен

Дачков,ама ти си бил жив,бе ! Колко ми липсваше с тъпите си коментари ! Но ,вече пак си на манежа с поредните малоумни констатации !

05.09.2020 06:11:03

Адвокат Хаджигенов и сие

Дами и господа народни представители, Изминаха около два месеца протести в страната и чужбина срещу едноличната власт на Борисов. На практика всички социологически проучвания показват, че управлението в България се държи против волята на българските граждани. Това се случва с всички законни и незаконни средства. Триковете на премиера са прозрачни за всички, а надяваме се и за Вас, поради естеството на заниманията и отговорностите Ви. С оглед на това е ясно, че легитимирането на мандата в този парламент не представлява исканията на суверена. Обратно, това дава почва на твърдения за представителност и удължава агонията на един режим, който е вреден за гражданите, законността, демокрацията и свободата в страната. Призоваваме публично всички партии, които твърдят, че са опозиционни и всички народни представители, които помнят клетвата си при встъпване в Събранието, на базата на своя морал и чест, да напуснат пленарните заседания и работата си в комисиите на Парламента! Това е единственият ясен знак за разграничаване от тази автократична власт и премахване на фасадата, зад която се крие мафията и диктатът на Борисов. Народното събрание вече не е органът, в който опозицията е коректив, а „нотариус“ на отдавна взети и изтъргувани еднолични решения. Този акт ще остави имената на срама самотни и единствени, като подопечни служители на един човек, а не като изразители на народната воля. След „кървавата сряда“ всеки има възможност да реши, дали ще остане в историята като поддръжник на демокрацията или като слуга на режима. България ще запомни всеки един от Вас! Вие решавате с какво!

04.09.2020 17:18:14

Анонимен

Ще дочакаме редовните избори,на които,според всички социологически проучвания най-много гласове ще получи ГЕРБ.Тогава всички дъвкачи,изпълзяли неизвестно откъде,какви ще ги дъвчете.

04.09.2020 17:15:42

Анонимен

ВМРО знаят че нямат шанс да влязат в български парламент през следващите 50 години! Затова се държат със зъби и нокти за властта. Също и т.н. НФСБ. България и българите имат нужда от истинска патриотическа формация която да ни обедини както през 1885 г.

04.09.2020 16:31:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.