• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Борисов: Брюксел иска да види градска железница в големите градове

Борисов: Брюксел иска да види градска железница в големите градове
Премиерът инспектира проекти във Варна

/КРОСС/ „Брюксел иска да види, освен метрото, градска железница и в други големи градове. Съревновавате се с Бургас. Там искат да правят до летището в Сарафово”, каза премиерът Бойко Борисов във Варна.

Борисов инспектира инфраструктурни проекти в Морската столица. Той е придружен от вицепремиера Томислав Дончев и кмета Иван Портних.

Според Портних за Варна е изключително важно и доизграждането на магистрала „Хемус”.

„Ще кажеш на варненци, че „Хемус” се строи”, отговори Борисов. „От вчера на пълна мощност се работи от Ботевград до Мездра”, допълни премиерът. По думите му от другата седмица започва работата и в двете посоки от магистралата от Велико Търново.

„Така че това, което сме обещали, се прави на пълни обороти”, допълни Борисов.

Той попита и за ситуацията с местата в ясли и детски градини във Варна. Портних обясни, че такъв проблем при тях няма.

„Варна е първият от големите градове, който си е решил въпроса – построили сме 4 детски градини в последните години, в момента се строи още една на бул. „Приморски“, в централната градска част местата за строене на нови детски градини са малко. Предната седмица беше приемът и на 100% сме обезпечили семействата с възможността за детски градини", каза Иван Портних.

След това двамата посетиха болница „Св. Анна”. Борисов коментира и ситуацията с коронавируса. „Мисля, че се движим на границата на разумния риск. Ако продължим да спазваме дистанция, дезинфекция и внимаваме, можем да кажем, че сме спокойни. Умоляваме хората да не си мислят, че това е приключило. Да, радостното е, че не е толкова свиреп, много хора го прекарват леко, така че да пазим възрастните хора и със съпътстващите заболявания”, призова премиерът.

Премиерът бе попитан и за новия политически проект на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.  "Толкова политически проекти има, че ще си загубя времето да отговарям. Демокрация е. Какво ме интересува на Божков проекта", отсече той.  "Не съм чел писмото на Валентин Златев, аз имам работа, не съм като вас", заяви още той.

По-рано днес Валентин Златев обяви, че никога не е участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Той подчерта и че че в течение на 20 години е бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България. 

По-късно премиерът ще наблюдава учение с ракети край нос Емине.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Шефа

Навремето като подписваше договора за охрана със Златев го зяпаше в устата ,а днес не го интересува.Голям неблагодарник и двуличник е тоя Борисов

11.06.2020 17:52:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.