• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Борисов: „Тези, които питат дали ни е страх от служебно правителство, се страхуват от демокрацията“

Борисов: „Тези, които питат дали ни е страх от служебно правителство, се страхуват от демокрацията“

/КРОСС/ „Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на редовното правителствено заседание. Премиерът напомни, че трудностите, породени от пандемията от COVID-19 в страната, не са отминали и това също изисква отговорното отношение към управлението на държавата.
„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията", добави Борисов и напомни, че основната задача на един служебен кабинет е да проведе честни избори.
Премиерът припомни оценката на международните наблюдатели, според която парламентарните избори у нас се проведоха честно и прозрачно.

Според министър-председателя Борисов констатациите им категорично опровергават всички спекулации за честността на вота и превръщат тези внушения в една голяма лъжа. „Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и начин, по които се действа", категоричен бе премиерът Борисов.
Министър-председателят изтъкна ситуацията с COVID-19 и в други европейски държави и напомни, че има страни, които са в локдаун вече месеци наред. „Представете си хората да бяха затворени в България от октомври досега с вечерен час", добави Борисов.

Премиерът отбеляза, че у нас мерките са максимално щадящи и включително през зимата са работили зимните курорти. Министър-председателят акцентира върху европейската солидарност, подкрепата на Европейската комисия и на другите европейски държави, благодарение на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от Пфайзер в най-кратки срокове. „За съжаление, дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани", посочи още премиерът Борисов.

Според министър-председателя това може донякъде да попречи на ваксинационния план в страната, но същевременно премиерът изтъкна, че към момента хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК ваксини. Борисов обърна внимание също така, че в ЕС вече тече подготовката на договорите относно ваксинацията и за следващите две години. „Това означава, че тази пандемия изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине", добави министър-председателят Бойко Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

https://www.supermag.bg/plodove-i-zelencutzi/zelenchutzi/morkovi-500gr

14.04.2021 19:10:22

Иван Бакалов

Борисов е в положение на човек, целият оцапан в лайна, простак, когото не искат на масата, но той сяда и се разпорежда, пляска с ръце да дойде келнерът. Аз съм домакина, вика, сега ще ви поръчам ядене и пиене. И като му казват ясно, че не е домакинът, и не го искат на масата, вика – сега ще ви предложа друг домакин, но аз съм най-добрият. И аз ще определя кой да седне на масата. Ще гледаме сеир.

14.04.2021 16:32:41

Смърт на мутрите и мафията!!!

На всичките на снимката - да ви еба майката!

14.04.2021 16:15:40

Анонимен

Не е и дори една четвърт. Толкова е от броя на гласувалите, но те са приблизително половината от имащите прав да гласуват. Реално, ГРОБ имат подкрепата на 12% от избирателите. Вярно е че печелят изборите, но с гласовете на 12% от народа да твърдиш че представляваш интересите на всички си е просто смешно.

14.04.2021 14:15:37

Анонимен

С една четвърт подкрепа на избирателите лъжете народа, или сами се заблуждавате че ГЕРБ е първа политическа партия.

14.04.2021 12:01:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.