• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Борисов си търси резервна родина

Борисов си търси резервна родина

Ердоган извъртя на брат Бойко номера със столчето

/КРОСС/ От какъв зор Бойко Борисов изтича при турския президент Реджеп Ердоган на 3 юли - седмица преди парламентарните избори в България? Ако съдим по изявлението му, пуснато на личната му страница във Фейсбук, имал остра потребност да благодари, че преди години Турция не пуснала на талази мигранти през нашата граница. Заедно с това си изпроси благодарност, че удължил през България газопровода "Турски поток" (демек, "Балкански поток"). Но каква връзка има това с предизборната обстановка у нас през последните дни?

Отговора трябва да търсим не в думите, а в картинката

Под съобщение във Фейсбук, което се състои от три думи: "Мир, сигурност и добросъседство!", Борисов е пуснал непредпазливо една красноречива снимка: двамата с Ердоган са застанали пред празен стол. Един за двама - какво означава това? Ориенталската протоколна символика е неразбираема за европейците, докато не намерят ключ за разкодирането й. За късмет Ердоган ни го даде точно преди два месеца, когато на 6 април приготви два стола за трима. След официалната снимка той и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се настаниха, а председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен остана да стърчи, докато не си потърси място на близък диван. Брюкселската госпожа се почувства унизена.

Въпреки топлите си думи към "моя добър приятел и брат Бойко" Ердоган не прояви към него уважение да го сложи да седи редом до себе си. Вместо да се засегне, Борисов през цялото време се кланяше като руска кукла-неваляшка, изразявайки благодарност. Вярно е, че по протокол единият е държавен глава, а другият вече няма официален пост, но подчертаването на тази разлика само показва, че целта на визитата е била не да се укрепват отношенията между двете държави, а

Борисов да си свърши своя работа

Някои заподозряха, че настоявал Ердоган да убеди част от българските изселници в Турция да гласуват за ГЕРБ вместо за ДПС. Месец преди него (5 юни) на килимчето пред турския президент се яви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Но той водеше делегация и явно изпълняваше партийно поръчение, докато Борисов се представи сам. След приветствието си до конференцията на ДПС през декември 2020 г., което се случи за първи път, едва ли Ердоган щеше да се изметне и да призове турците да гласуват за друга партия в България. Неслучайно Карадайъ бе толкова вдъхновен от разговора си с него, че нарече Турция своя (пра)Родина.

Борисов не би могъл да очаква подобно нещо. Несъмнено той е наясно, че визитата при Ердоган не само няма да му донесе турски гласове, но и ще отблъсне български, защото в България не можеш да трупаш популярност чрез метани към Турция. Явно обяснението не може да се търси нито в национален, нито в партиен план, а в строго личен. Борисов е отишъл при Ердоган, за да му иска нещо за себе си, като му напомни колко услуги му е правил, докато е бил премиер на България. 

Турският президент му призна старанието, например, за мигрантската сделка с Брюксел, от която Анкара получи 6 млрд. евро: "Тази политика я реализирахме с моя добър приятел и брат Бойко. Взаимоотношенията ни бяха в добро състояние. И г-н Борисов представи реалността за миграцията пред ЕС. Нашите граници ще продължат да бъдат така пазени". Борисов не се стесняваше да се държи в Брюксел като емисар на Ердоган, а в България се представяше за изкусен държавник, чиято лична заслуга е отклоняването на миграционния поток от българската граница. Истината е, че Ердоган спазари мигрантите за милиарди евро, към които ще добави през есента още 3,5 млрд. Той пощади България от мигрантския натиск не от благодарност към "брат Бойко", а за да не затвори единствения си сухоземен път към Европа. Навремето почетният председател на ДПС Ахмед Доган твърдеше, че пътят на България минава през Босфора, но Ердоган показа, че пътят на Турция минава през България. Нищо ново - османците също са следвали този маршрут в напъна си да пробият до Централна Европа, докато не били спрени два пъти пред Виена.

В триъгълника Ердоган-Борисов-избори

тъпият ъгъл е по средата. Жалката предизборна кампания на ГЕРБ е показател, че тази еднолична партия си отива, както се случи и с други подобни - например, с НДСВ. Лидерът е принуден да си търси свой път, защото партията не може да му служи за опора. Като се има предвид колко разкрития за злоупотреби с държавни пари излязоха само за месец-два след падането й от власт, може да се очаква, че Борисов не се надява повече не само на политическо бъдеще, но и на свободно гражданско настояще. Въпреки глухата съпротива на прокуратурата ще бъде питан отново и отново за милионите в чекмеджето и за милиардите в приятелски фирми. Неговият политически път свърши и както сам е прогнозирал, предстои му път на обвиняем и подсъдим. Освен ако не направи крачка извън България.

За целта му е необходим закрилник отвън, на когото да напомни с поклони, че му дължи услуга. Ердоган би могъл да го подслони (Борисов вероятно ще си поеме сметката), но между България и Турция съществува от 1979 г. Договор за правна помощ. Ако започне криминално разследване срещу бившия премиер, Анкара ще трябва да го предаде по искане на българския съд. В чл. 15 на договора се казва: "Допуска се предаване за деяния, които съгласно законите на двете договарящи се страни се наказват с лишаване от свобода или с мярка за сигурност, свързани с лишаване от свобода с минимум не по-малко от една година или с по-тежко наказание." За крупни далавери наказателните закони и в двете държави предвиждат по-тежки наказания. 

Следователно Борисов би се чувствал в безопасност в Турция, само ако не бъде преследван като криминално лице. В договора пише, че "не се допуска предаване, ако престъплението е политическо или е свързано с политическо престъпление". Но да се представи за политически беглец би било пресилено. Когато самият той предаде през 2016 г. на Ердоган неговия политически опонент Абдула Бююк, си затвори очите, че става дума за лице, преследвано по политически причини, и прие турското обвинение, че е замесен в преврат. Очевидно на Борисов не му отива да се прави на политемигрант.

Остава му само една възможност:

В чл. 16 ал.3 на същия Договор за правна помощ се казва, че "не се допуска предаване, ако лицето, чието предаване се иска, е гражданин на замолената договаряща се страна". За каквито и криминални деяния да бъде търсен в България бившият премиер, Турция би отказала да го предаде, ако стане турски гражданин. Нищо чудно Борисов да вижда такова спасение, подсказано му от лидера на ДПС: Да признае Турция за своя родина и да мине под нейната протекция.

Автор: Светослав Терзиев, Сега

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мома Калина до бургаската Батка ☭Факт.

♫Насам, насам офце тъпи, чакаме ви на ЛAЙНOМOPИЕТО! ☠Има и още много други екстри като: https://clck.ru/Hrv5V -отвличане, окачане на чeнгел и рязане на пръсти, докато не кажеш пин-кода на банкоматната карта, и не подпишеш запис на заповед за милионче, а после хвърляне в морето с камък на шията; -отвличане, мъчeния и тормоз, докато не препишеш имота си на когото ти кажат, после камъка на шията и в морето; ♣За всички тези екстри се грижат нашите момчета – миризливи мaнгaли, свoдници и бaндити, бoпaджии и потомствени милиционери от котилото на ДС на БКП. ☠Елате ни крака прoзти офчици!

07.07.2021 06:50:47

₺Бургаска Батка с бокс и анцуг Адидас:

₺Бургаска Батка с бокс и анцуг Адидас: https://uni.su/MNfDev Oфчициии, чакаме ви на лaйнoмopието! ☢Тук, около помийната яма Черно Море, сме ви приготвили неповторими и незабравими преживявания като: -вкиснали претоплени манджи тип миш-маш с продукти от кофите за отпадъци; -черноморски плажове бъкащи от кърлежи, комари и ЛАЙНЯНО МОРЕ-КЛОАКА гъсто населено с гъби, вируси и бактерии донесени от лайната на алкашите-сифилистици и мангалите-комунисти; ♣Като допълнение предлагаме и следните екстри: -пребвaне, изнасилване и огрaбване; -отвличaне, бoй, изнaсилване и хвъpляне от 13-ят етаж; -отвличaне, бoй, изнaсилване и затваряне в някой бардак, принудена да бъдеш рoбиня-прoститутка.✞

07.07.2021 06:50:00

Боколандия: https://uni.su/4jFh3o

Слънчев бряг север - Маджо ☞Слънчев бряг юг - ВИС ☞Несебър юг - ВИС ☞Поморие централен - братя Маргини ☞Бургас север - братя Маргини ☞Созопол Харманите - ВИС ☞Созопол централен - братя Маргини ☞Сараите на Доган-плаж Отманли - ДПС ☞Мутри на Маргините вилнеят на Слънчев бряг, отвличат, бият и изнасилват, а милицията мълчи за зерствата по лайноморието: https://uni.su/luEY2j

07.07.2021 06:49:22

Якошиба Угъзаки

Магарешки ХУЙ за Славуца-САТАНИСТА: https://uni.su/8W1LKg

07.07.2021 06:48:43

Радослава Карагьозова

Боко, я обади кой взриви Цеца Секса, докато ти го играеше генерал? Защо не ни разкажеш за трагичния си дядо, първи отечественофронтовски кмет в родното ти село, убит с юмруци и ритници насред мегдана от демобилизираните войници на генерал Стойчев, защото давал държавните дажби брашно, газ, ориз, боб, сол, захар, мас и олио на войнишките жени, ако му пуснат? Разкажи ни как беше бедно детенце, с тате капитан от милицията и мама учителка, и как ядеше по дванайсет яйчица на ден.

07.07.2021 06:46:44

Пусть Всегда Будет Солнце

Боко, разкажи ни как беше неприет в Първи факултет (ДС) поради три двойки на приемните изпити и как с тия три двойки влезе в Трети факултет, дето подготвяше кадри за пожарната, оглавявана от брата на макя ти Кирил Войнов. Разкажи ни как стана член на БКП на 18 години и два дена. За последно, е ли Красимир Маринов (Големия Маргин) кръстник на дъщеря ти, а ти кум ли си на Младен Михалев (Маджо)?

07.07.2021 06:46:16

Ержебет Батори

Мутрата от СИК, мияча на колите на бай Миле,Пашата и Маджо, автокрадеца на скъпи мерцедеси от Будапеща през 1990г.-осъден и лежал в затвора в Панкрац - Чехия, убиеца на Мишо бирата и неговата съпруга, както и на генерал Владо Танов, контрабиндиста гавгстер от масовата контрабанда на бензин за Югославия през 1999г, източилият милиардите от КТБАНКА, откраднал други милиарди от схемата на Ружа за уан-коин за чието препиране в долари ходи до Саудитска Арабия, О.А.Емиратства и вигра танца на сабите ,главният бос-какпо ди тути капи контролиращ заедно с ЦРУ милиардните потоци на хероина, кокаина идващи от афганистан и южна америка, и на произведената синтетична дрога в заводите на гангстера Кирил Домусчиев в посока Турция, арабският пазар, виновника за провала на стратегическите енергийни мегапроекти, южен поток, бургас-александруполис и АЕЦ Белене нанесли многомилиардни загуби за България през следващите 50 години, довел народа до крайна бедност и първа място по самоизгаряния, бесения, хвърляне от високи сгради и под влакове. Това е Боко банкянската тиква, още известен като агент Буда, Боко хъба, Боко-българоубиеца и мутрата от СИК.

07.07.2021 06:45:44

ДС на БКП

Годината е1983. Черна волга спира пред сградата на ВИТИЗ Кр.Сарафов от нея излиза ДС генерал Велко Палин, мокър влах-мангал от видинско, и води за ръка младия леко МУРГАВ 23-24 годишен мокър влашки ЦИГАНИН Бойко Методиев Борисов.: https://uni.su/besiKN Двамата влизат в сградата където редовно се провеждали таини консултативни съвети на ЦКна БКП и присьствашите са от “льв“ нагоре ДСгенерали, партиини секретари, висши членове на изпьлкома, ВКРта. Сал един младеж Бойко настанен на последния 12 ред в залата ни в клин ни в ръкав буди страно леко подозрение средвисшата БКП номенклатура, но с жест всико е хорошо, ДС ген. Велко Палин кимва, и ги успокоява - нашо момче МОЛОДЕЦ.: https://uni.su/zIsVfh

07.07.2021 06:45:09

Калдаръм Кокона

БОП - Банда Организирани Престъпници занимаваща се с отвличане, изнудване и убийства на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрога и проститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и сводници, прокарване на канали за трафик на наркотици,амфитамини, оръжие и трупни донори, предимно деца. Отряд за наказателни поръчки на мафията - българската прокуратура.

07.07.2021 06:44:28

Киро жарта

БОПаджията е най-голямата измет в МВР. Една напълно ненужна структура за рекет и мокри поръчки на властта, която се захранва от парите на данъкоплатеца официално и частно когато работят за себе си. Наркотици, Проституция, Убийства в повечето случаи се наглеждат от БОПаджии.

07.07.2021 06:43:50

Адриана Попова

В БОП са сводниците, трафикантите на човешка плът, трафикантите на наркотици, рекетьорите и бандитите.

07.07.2021 06:42:59

Райхсфюрер Химлер

Военно положение, полеви военни съдилища и разстрел на всички сводници, своднички, трафиканти на хора и дрога, и на всички гадове които проповядват задължителното ваксиниране и задължителното носене на маски, разстрел на всички попове-ченгета забраняващи аборта след изнасилване и насаждащи задължителна ваксинация. Разстрел на всички милиционерски копелдаци които са тормозили хората заради маските и личните карти, РАСТРЕЛ! Това са творения на антихриста и се премахват само с куршум в главата. Трепане на ковид-милиционеро-сатанистите до крак е спасето на човечеството от тези творенията на дявола, желаещи да унищожат човешката раса. Трепане на дяволските изчадия му е майката. Всичко друго е ташак.

07.07.2021 06:34:49

Кремена от Стара Загора

Боко-българоубиеца е плод на българоубийците от ДС. В неравностойния му любовен живот с „баронесата“ на БКП-ДС Цветелина Бориславова, която печели от „тото“ е важна треторазрядната селска курва-лекарка, която омотава баронът-мъж на Цветито. Ако не беше тази проститутка, живееща днес в САЩ, щяхте да сте чували само за убитата мутра с прякор Тиквата към 1996 година. Не лъжете народа, зад Боко-българоубиеца стои ДС и БКП и никой друг.

07.07.2021 06:32:41

Циганори Румънещи

Боко Мазника от БРЕГ е изоставено циганско-влашко чаве от Xeрaкoво, пастрок-баща го е осиновил.

07.07.2021 06:31:36

фeн клyб Сoфия-Зaпaд

Ето и телефонен указател на герберастите, начело с министър-председателя, в списъка влиза и „обслужващият персонал” на хунтата: Бойко Борисов 0888 75 84 98, 0899 99 99 99 Цветелина Бориславова 0887 50 05 00 Валентин Златев 0888 56 33 56 Йорданка Фандъкова 0889 29 01 01 Томислав Дончев 0888 31 11 00, 0887 60 31 68 Красимир Каракачанов 0888 92 28 38 Цвета Караянчева 0899 99 23 15 Десислава Танева 0884 80 00 64 Екатерина Захариева 0889 49 14 14 Даниела Дариткова 0887 27 97 81 Десислава Атанасова 0884 80 01 48, 0888 68 50 02 Валери Симеонов 0888 92 79 51 Веселин Марешки 0899 99 99 96 Вежди Рашидов 0888 85 94 84, 0888 23 01 50 Димитър Николов 0888 80 71 78 Емил Кошлуков 0887 88 77 66, 0888 32 48 92, 0897 57 77 77 Менда Стоянова 0888 26 37 53 Владислав Горанов 0884 80 00 06 Валентин Николов 0878 93 96 55 Росен Желязков 0888 44 57 77 Бивши и настоящи депутати ОТ ГЕРБ: Александър Ненков 0884 800076 Александър Стойков 0887 935320 Анастас Анастасов 0882 003222 Анатолий Великов Йорданов 0888 502060 Антоний Йорданов Йорданов 0888 701195 Ангел Даскалов 0888 939541 Аспарух Стаменов 0898 646375 Борис Грозданов 0888 268567 Реклама Валентин Николов 0878 939655 Валентин Микев 0895 558797 Ваня Георгиева 0896 729155 Величка Шопова 0888 211621 Владимир Тошев 0884 800182 Владислав Димитров 0885 775575 Вяра Петрова 0898 668511 Галина Банковска 0887 277232, 0898 543012 Галина Милева-Георгиева 0884 800013, 0888 453819 Геновева Алексиева 0888 555135 Георги Плачков 0898 339933, 0884 339933 Георги Андонов 0899 172130, 0882 026174 Георги Икономов 0897 933350, 0889 090925 Гинче Караминова 0888 630540 Даниел Георгиев 0889 867868 Даниела Миткова 0884 800062, 0888 490693 Даниела Петрова 0888 353656 Делян Добрев 0899 175228 Диан Червенкондев 0888 441438 Димитър Петров 0884 800050 Димитър Главчев 0888 703002 Димитър Аврамов 0884 800106, 0888 653168 Димитър Атанасов 0889 696996 Димитър Лазаров 0884 800432, 0888 722309 Доброслав Димитров 0888 243636 Евгени Стоев 0888 378202 Емануела Спасова 0887 661212 Емил Димитров 0885 322336 Емил Гущеров 0888 952499, 0899 992620 Емил Караниколов 0887 596972 Емил Радев 0888 247080 Живко Тодоров 0885 950728 Зоя Янева Георгиева 0888 519142 Ивайло Тошев 0896 868203, 0888 851267

07.07.2021 06:30:11

Кристина-хотел Принцес

КУРВИТЕ са в ДАНС, КОПЕЛДАЦИТЕ са в МВР. Ставайки КУРВА от ДАНС или КОПЕЛДАК от МВР, ти признаваш, че си ГОВНЯН БОКЛУК, заченат и ИЗСРАН през ГъзА на КУРВА, произхождаш от Семейство на БОКЛУЦИ и ще Възпроизвеждаш БОКЛУЦИ! В МВР и ДАНС са потомствени Милиционерски КОПЕЛЕТА и КУРВИ, Доказани КУРВИ, расли в семейства на КУРВИ, и възпроизвеждащи КОПЕЛДАЦИ и КУРВИ! ФАКТ.

07.07.2021 06:27:43

Ана Картечарката

Консултативен съвет по ваксинация=БАНДА българомразци и БЪЛГАРОУБИЙЦИ! Целия консултативен съвет по ваксинация до крак в трапа и отгоре с булдозерите: https://uni.su/JRf0sX

07.07.2021 06:23:06

Христо от Горна Оряховица до Таню Войвода

Така е. Възстановяването на политическите репресии в България след завземането на властта от Боко-българоубиеца е толкова страшно, че няма аналог в Европа. ГЕРБ обедини политическата полиция, държавна сигурност, политически доносници като тези от старото VI-то управление, РУМНО и така упрявлява. Така управляват диктаторите. Който може да подслушва целия народ и да ползва това за политически и икономически шантаж, той е способен на всичко! Диктатора Боко-българоубиеца създаде свои ескадрони на смъртта, премахмащи неудобните му хора в България и в чужбина. Цялото милиционеро-цигaнско ДС-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: https://uni.su/JRf0sX Бeлeзници и 3ATBOP за всички мародери-българoубийци: https://uni.su/2YRge8 България над всичко! Амин.

07.07.2021 06:22:27

❤Червена шапчица АРМАТКА до Таню от Кирчана

Факт. 12 години ГРОБ биеха, изнасилваха и убиваха.: https://uni.su/uBPfDs Къщата на дъщерята на Боко-канибала в Лос Анджелис е за над 350 милиона американски долара.: https://uni.su/SDKPRh Боко-Българоубиеца открaднaл 10 милиарда от eврoфoндoвeте: https://uni.su/F8egd2 Кратък списък на собствеността на БМБ: https://uni.su/GuDa1H На Балканите има Премиер и Президент Haркoтрaфикaнти - Xaшим Taчи и Бoйко Бoриcoв!: https://uni.su/UIx7CD Боко-българоубиеца, Пееф и кучето им за мокри поръчки Гешефтаров, подготвяли убийството на американски сенатори: https://uni.su/aYncWv Канибалите на ГЕРБ: https://uni.su/5cCaVJ Евродепутатът от Гърция Димитриос Друцас обяви Бoрисов за мaфиoт!: https://uni.su/QPHy6u Рак за Бoко-българoубиеца и целия му род до девето коляно.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸✞Амин✞

07.07.2021 06:20:43

Анонимен

aide pak sa gluposti po adres na boiko.

06.07.2021 21:33:31

Анонимен

БМБ окончателно се саморазобличи! Дано са се усетили европейските му покровители, а в известна степен - и създатели.

06.07.2021 20:15:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.