• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов: 10 млн. лв. ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор

Борисов: 10 млн. лв. ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор

/КРОСС/ 10 милиона лева от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор заради пандемията от COVID-19.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с Павлина Филипова и Емил Абазов, представители на обединение "Бъдеще за туризма".

"Това, което мога да направя, е 10 милиона лева да претрансформираме от Министерство на икономиката, защото там има такива заложени пари, които да отидете и да договорите с министъра на икономиката", поясни премиерът Борисов пред представителите от туристическото обединение. Министър-председателят отбеляза още, че загубите от туризма в Европа са огромни и посочи, че данните за икономиката са притеснителни.

Проектът за 10 милиона лева в помощ на фирмите от туристическия бранш са част от предвидените милиард и 800 милиона по европейски програми. Определени са вече и критерии за кандидатстване на фирмите от сектора. Очаква се схемата да заработи в края на месец август. На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Предстоящ протест пред канцлерството в Берлин

Наши сънародници ще протестират срещу Борисов този петък /07.08./ от 15,30 до 18.00 ч. пред канцлерството в Берлин.Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на германското правителство за ситуацията в България. През последните 11 г. (през които на власт е Меркел) управляващия ХДС и канцлерката подкрепят безусловно Бойко Борисов, са написали в поканата за протеста организаторите. Целта им е да привлекат вниманието на канцлера Ангела Меркел, сътрудниците ѝ и германската общественост към ставащото в страната ни. Това е пореден протест на българи в германската столица, като предишните бяха пред посолството на РБ, централата на управляващия Християндемократичен съюз (ХДС) и Бундестага. Протестът ще настоява и за официална позиция от страна на канцлерството по следните въпроси: Липсата на съдебна реформа в България; Срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас; Злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; Силно ограничената медийна свобода в България; Абсолютният провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията;

03.08.2020 15:56:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.