• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Борисов: Атакуват ме, за да затъмнят успехите ми като премиер

Борисов: Атакуват ме, за да затъмнят успехите ми като премиер

Лидерът на ГЕРБ се закле, че не познава агробизнесмена Илчовски, но не отвори дума за Мата Хари

/КРОСС/ Премиерът в оставка Бойко Борисов с неохота, но в типичния си стил коментира вчерашните обвинения на крупния агробизнесмен Светослав Илчовски. Според него те са "подгрети стари манджи" и са предизвикани от успешната работа на правителството. С тях опонентите му искали да затъмнят успехите на службите в борбата с контрабандата и лично на него като премиер.

"Единственият начин да прикрият своята некомпетентност. Закрита комисия се предава по интернет - много ви молим. Чудесно! Не познавам Илчовски, не искам и да знам. Платили са на хора да излизат и говорят. Аз се занимавам с политика, коментирам само политически действия. Те излъгаха за всичко, което поеха като ангажимент. Сега разбрах защо Радев не прави служебно правителство", каза Борисов и отказа да влиза в детайли кой на кого е платил. Никой не го попита дали Мата Хари наистина е плеймейтка, както твърди Илчовски. Никой не отвори дума за подаръците под формата на златки кюлчета или видеото с издевателства върху бизнесмен в затвора.

"Те видяха, че нямат програма. Не си направиха правителство. Можеха да си направят действащ парламент, за да можем и ние да внасяме документи. Знаете ли какви хубави документи можем да внесем", добави той. И намекна, че атаката отново идва от Дубай, където пребивава обвиненият в 19 престъпления бивш хазартен бос Васил Божков. "Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите", обобщи Борисов.

"Няма да коментираме твърдения", каза пред "Сега" говорителката на главния прокурор Сийка Милева на въпрос дали няма да има реакция на прокуратурата след разказа на Илчовски пред парламентарната комисия. Милева допълни, че няма как прокуратурата да излиза с позиции след всяко твърдение. Но все пак си остави вратичка, че днес е почивен ден и "утре може да излезем с друга позиция, нека да разучим случая".

Социалните мрежи обаче не бяха на мнението на Борисов. А депутати от опозицията в парламента дадоха да се разбере, че темата няма да бъде потулена.

"Само това да е свършил 45-ия парламент, то той си заслужава живота", коментира във "Фейсбук" PR специалистът Диана Дамянова.

"ЕВРОПЕЙСКИ ЖИВОТ

ПЪРВО: Министър-председател на европейска държава получава за рождения си ден кюлчета злато от крупни бизнесмени и "забавлява" гостите си от политиката и бизнеса с клипче с изнасилване на бизнесмен в затвора. Записът е направен от надзирател, а потърпевшият лежи там без присъда.

Подарък от признателни бизнесмени е и девойка на стойност 5000 лв.

ВТОРО: Разказът е направен от човек, който първо е плащал 10%, после 20 и така , докато накрая са му поискали 50% от бизнеса. Този разказ поразително прилича на този на Васил Божков и просто показва КОЙ отнема бизнеси в България. И не, не е просто някакъв Пеевски!

ТРЕТО: сега, когато произходът на кюлчетата е ясен, а девойката с телефона е известна, онова което е прокурор на страната трябва веднага да обвини изнеслия информацията бизнесмен в стоте смъртни гряха, ако обаче същият не се окаже "внезапно смъртен" и въобще доживее до петък. Или просто не изчезне.

ЧЕТВЪРТО:Политици от ГЕРБ лягат на амбразурата и със собствените си тела и глави се опитват за задушат разказа на потърпевшия. Явно и те са гледали клипчетата с изнасилванията за назидание! Наоколо е и някаква мутра-боец, явно той контролира раздаването на наказанията.

ПЕТО: Всичко това се разиграва в сградата на българския парламент и остава незабелязано от медиите на властта. Може би и те са гледали клипчето.

ШЕСТО: Само това да е извършил 45 парламент, то той си е заслужил живота.

СЕДМО: Това не е някаква си там корупция! Това е извратена власт на болен човек, обкръжен от хора, които знаят какво се случва, ако не слушаш. Защото са гледали клипчета и са ходили на рождени дни.

Как можахме да го допуснем и защо сме си по къщите, а не на улицата е единствения въпрос.

Весел Гергьовден и непременно гледайте шоуто с петте самолетчета. Те през това време ще убиват и изнасилват всеки, който посмее да им се противопостави. Просто така, за да знаят другите!", пише тя.

Според Методи Лалов, общински съветник в СОС от Демократична България, Бойко Борисов едва ли вече ще се върне в управлението, след като хората проговарят публично за "престъпния натиск", на който са били подложени от това управление.

"Разбера се, не трябва да подхождаме лековерно към разказаното. Трябва да накараме държавните институции да изяснят достоверността на всяко обвинение, което ще бъде изключително трудно като се има предвид, че Борисов напълни институциите с некадърници и престъпници, за да си осигури наказателна неприкосновеност.

Дори малка част разказаното вчера пред парламента от Светослав Илчовски да е вярно прокуратурата, МВР и ДАНС трябваше вече да се задействали и да му осигурят защита. И трябваше да започнат разследване срещу Бойко Борисов, Петя Аврамова и всички останали замесени лица", коментира Методи Лалов.

А Арман Бабикян от Отровното трио и сега депутат от "Изправи се! Мутри, вън!" написа във фейсбук:

"Вчера - човек разказа как се превзема бизнес, как се изнудват проценти, как се " задоволява" премиер, как се мъкнат кюлчета, какво е насилието в арестите...

Днес - телевизиите разказват как " агнетата придобиват коричка", колко самолета ще преминат и колко души се казват Георги ...

Мъдри хора, които непременно не са политици, разказват какво е смелост в живота! Пак по телевизиите. Извисено някак си, нали?

А нещата са прости. Смелост е да търсиш истината. Някога ще я намериш, но ако не я търсиш тя няма да довтаса сама. Интелектуалец е да спиш пред дома на " човека", за да не го убият, а не да цъкаш с език по хонорарите на запад от България. Да, може и да е лъжа, но може и да е истина. Важно е да я търсиш!"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.