• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Три варианта за излизане от ситуацията са обсъдени при Борисов

Три варианта за излизане от ситуацията са обсъдени при Борисов

/КРОСС/ От ръководството на ГЕРБ съобщиха за БНР и Радио Варна, че днес при премиера Бойко Борисов се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета и кмета на Варна Иван Портних. Обсъдени са били три варианта за излизане от създалата се ситуация.

Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият вариант е назначаване на преходно експертно правителство за довършване на мандата с нови министри и нов премиер, след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват "въздържал се", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила -ГЕРБ.

Третият вариант предвижда смяна на всички министри, излизане на премиера Борисов в отпуск до края на мандата и изпълняване на длъжността премиер от вицепремиера.

Рискът обаче в този случай е ситуацията да остане нестабилна. По време на обсъждането е било изразено мнение,че само две партии- ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори,тъй като имат добре организирани структури в цялата страна. Окончателното решение ще бъде взето след завръщането на премиера Борисов от Брюксел,където ще има присъствено заседание на Съвета на ЕС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

УСУКВАНЕ

ДА ПРОБА ЧЕТВЪРТИЯ /успешния/ ВАРИАНТ ,.........ВСИЧКИ ВЪН !!!!!

16.07.2020 08:37:32

Анонимен

Слушам го вчера Бибитко. Същата песен. Няма да се махна защото съм отговорен и никой друг в света, галактиката а може би и във вселената не може да се справи по-добре с предстоящите трудности. Идиот.

16.07.2020 08:10:25

Анонимен

Прегледах набързо ПиК. Недялко си е идиот без чест, достойнство, а и ум. Простотии в защита на Бибитко. Щеше ми се да коментирам там, но не е дадена възможност, та да питам Недялко тук. Като са толкова добри и отделните министри и управлението на Бибитко, защо сме най-бедната страна в ЕС и защо всички започват коментарите за ситуацията сега с думите, че управлението е най-корумпирано?

16.07.2020 08:08:38

Анонимен

Напъни много и различни,къде, в държава от НАТО.Който и да дойде,всичко ще си бъде винаги същото. Държавата няма да се оправи,само ние можем да се оправим. 2млн. българи мислят като мен и гласуваха с краката си.

16.07.2020 07:00:51

Анонимен

Влезте в пикливото сайтче на недялко за да изпитате истинско удоволствие от написаното в него. Такава жалка картинка не са представлявали дори недоубитите фашисти след Сталинградската битка. Но понеже е предател като дядо си, едва ли ще посегне на живота си. А това е най-естественият изход ако иска да запази поне името на баща си поета Недялко Йорданов и брат си. Но страхопъзльовци и нищожества като него не са способни на това. Името му оттук насетне ще бъде символ на мракобесието, което е било в България по времето на хунтата, оглавявана от главореза бойко методиев борисов и един от най-видните му гъзолизци и българомразци - лицето недялко недялков. Позор, вечен позор за него и подобните Му!

16.07.2020 02:27:52

Адвокат Елена Гунчева

Онуй ни подхвърли главите на Владко, Младко и Емилчо Караниколов. Не е истина колко е самонадеян и прост мутрата. Ама тц, не съм доволна. Искам неговата. На поднос и с джуфка! Що за лидер е този, който за да защити себе си, хвърля на лъвовете хората си. Е, не че не си заслужават, ама той е главата на Злото, не те. Хората протестират срещу хилядите пипала на мафията. Не само срещу един човек, макар и Онуй да я олицетворява. Искаме всички престъпници вън от властта – завинаги. Не искаме подмяна, а промяна! НЯМАМЕ СДЕЛКА, МУТРО!

16.07.2020 02:08:49

Относно долу мафията отдолу

Защо БСП я включваш към мафията? Какъв мажоритарен избор, в който всеки с пари ще си купи депутатското място? Още Боко не е паднал, а такива като теб разсейват с подобни призиви главната цел на протеста: ОСТАВКА НА БОРИСОВ И ГЕШЕВ.

16.07.2020 01:41:29

долу мафията

Долу мафиите ГЕРБ,БСП и ДПС! Реформа на избирателната система! Мажоритарен избор на ключовите постове на държавата! Намаляване броя на депутатите! Премахване на партийните субсидии и другите привилегии за партиите! Обществен контрол над политическите партии! Назначаване на държавни и общински постове само след реално проведени конкурси! Забрана на партийните назначения - стига партийни калинки, неспособни и некадърни! Съд за корумпирани и крадливи кметове, общински и държавни служители! Независима съдебна система!

15.07.2020 19:41:15

Какво каза Румен Радев

МУТРИ, ВЪН! – ДЕН СЕДМИ. ПРЕЗИДЕНТЪТ: ПРЕХОДА ЗАПОЧНА С МУТРИТЕ И ЩЕ ПРИКЛЮЧИ С ИЗХВЪРЛЯНЕТО ИМ ОТ ВЛАСТТА! ОТ НАС! Президентът Румен Радев: Има национален консесус „Антимафия“! Протестът е общонационален! Младото поколение ни изпълва с гордост и върна надеждата на всички българи. Тази мобилизация е огромен исторически капитал и притежание на целия български народ. Това, което става днес по улиците е достояние на всички български граждани. Мафията се храни от страха и апатията. Днес нашата борба за справедливост е в ръцете на хората от протеста. Това е нашата кауза. Оскърбителната теза, че протестиращите са платени издават арогантност и сеене на разкол. Никога народа не е бил по единен в смелостта си, никога не е бил по-зрял и без насилие да си върне държавата. Не трябва да се разпилява тази енергия за промяна, да не допуснем да се внася разединение в редиците ни. Сегашният олигархичен модел е обречен и минава през оставката на премиера и главния прокурор! Преходът с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта! От нас!

15.07.2020 18:23:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.