• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов: На църква да идат само тези, които имат много голяма нужда

Борисов: На църква да идат само тези, които имат много голяма нужда

/КРОСС/ Става ясно донякъде защо са ни такива мерките. Църквите и манастирите не сме ги затваряли. Факт е, че нашите свещеници и владици вътре в храмовете се стараят и имаме уверението на всички, че по празниците всички мерки ще бъдат вземани не само от полицията, но и от духовните лица, лично поповете ще настояват за маски, шалове. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг с представители на Светия синод.

Много от владиците са си осигурили маски, за да се раздават безплатно на тези, които нямат. Заедно с МВР ще се разпореди след като отвън ще се води службата, ще има възможност да се направи тази дистанция, която и в момента се прави, добави Борисов.

Призовавам българите да не отиват сега в църквите и манастирите, но владиците ми казаха, че има толкова много хора, които са в униние, отчаяние, да, има хиляди, които отиват заради традицията.

"Тях мога да ги призова да не отиват. Църквите ще светят, ще си извършват литургиите, камбаните ще бият, упованието и силата на народа е много важно и всеки един владика пое ангажимент за хигиена, маски, разстояние, те самите ще призовават пред и вътре в храма тези, които ще дойдат, да спазват всичките тези мерки, подчерта Борисов. На църква нека да ходят само тези, които имат много голяма нужда от храма", отбеляза Борисов.

Да не се раздават върби, защото това масово ще разнесе по домовете ако има малко зараза. И те се съобразиха с това, за първи път в историята това ще го направят свещениците. Правителството, Синодът и народът трябва да са много, много дисциплинирани, каза още Борисов.

За да разхлабим мерките, колкото повече дисциплинирани ставаме, толкова повече ще разхлабваме мерките. Ще спрем пазарите, да си направят както е по магазините, ред за влизане и излизане. Да се направят планове за всяка църква, катедрала, каза още Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този няма ли да престане да плещи глупости най-накрая.

10.04.2020 09:41:17

аз те разбрах,бате

Всичко отминава и това ще мине. Прав си да не искаш да си сториш този грях да затвориш църквите.

09.04.2020 17:03:09

Бабикян

Явно си отиват само безбожници. Защо не ръсят болните със светена вода? . След днешната пресконференция на Борисов и Гавраил, разбрах че явно си отиват само безбожници, защото се изясни, че светената вода съсипва вируса! Не знам защо не ръсят болните още? Къде се мотат? Синода люби Бойко, а Бойко Синода и то неуморно! Добре, че не му измиха темето пак, но бе същото. Гърците ни завиждали за набожния премиер!!! За 2000 години никой не се бил заразил, но явно имат предвид православната, а не другите църкви! Но пък удрят неверниците с шап! И така, Мутафчиев не ходете! Борисов, само вярващите, Гавраил - ходете! Айде избирайте сега. Уникална е българската власт и духовната и материалната. Поне разбрахме кой ни е спасил от турско робство - камбаните. Та днес се събраха неколцина пред телевизора, биха камбаната и никой не ги чу!

09.04.2020 17:02:09

Будист

Е, при тая заповед на Мутрата да ходим на църква само по голяма нужда, тежко и горко на слугите му - попове. Трябва да си слагат противогази в храмовете.

09.04.2020 16:50:42

Анонимен

За тежконуждаещите се има ли превоз? Леле синода!!

09.04.2020 15:08:05

Анонимен

Къденето с тамян е отдавна прилагана практика за неутрализиране на аерозолите във въздуха. Частиците на смолата се залепват за вирусите и ти парализират.

09.04.2020 14:56:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.