• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Борисов освободи Фандъкова и Димитър Николов като свои заместници

Борисов освободи Фандъкова и Димитър Николов като свои заместници

Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверие от тях, каза председателят на партията


/КРОСС/ Делегатите на най-високия форум на ГЕРБ започнаха работата си с освобождаване на Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев от Изпълнителната комисия на партията.

Борисов посочи, че и тримата остават да работят за партията. Ето и коментарите му за трите смени:

„Краси Велчев - сърцат партиен боец, безукорно честен, депутат и председател на комисия в Народното събрание, една лоша дума не мога да кажа за него. Остава с цялото си сърце и душа в ГЕРБ, за да може да имаме и обновление, както и той е казвал много пъти."

„Същото мога да кажа за Пламен Нунев. Направихме от Русе един прекрасен град. Загубихме изборите в Русе, нормално е да дадем път на нови хора."

„Менда Стоянова е един от темелите на финансите." Стоянова отсъства от залата заради погребение, уточни Борисов.

Очаквано, Борисов обяви и освобождаването на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов като заместник-председатели на партията, като каза, че ситуацията с тях "изобщо не е" като при освобождаването на Цветан Цветанов. Двамата кметове остават в Изпълнителната комисия.

Борисов посочи, че като кметове на София и Бургас двамата заместник-председатели са постигнали много, но предстояли два тежки месеца до изборите. "Те остават от най-уважаваните, най-заслужените. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверие от тях. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно да присъстваш на събрания, да ги изслушаш по няколко часа. Ако Вие имате това време, веднага оттеглям предложението", заяви лидерът на ГЕРБ. Той добави, че иска да остави на Фандъкова и Николов "тези 3 години да работят повече за градовете си" и да "помагат за партийците".

В бургаската структура гласуваха en bloc против предложението. Софийската структура подкрепи освобождаването на Фандъкова.

Предложението бе прието със само 16 гласа против от 1037 гласували делегати и 46 въздържали се.

Комисията по устава предлага промени в структурата на Изпълнителната комисия: в нея да влизат председателят на партията, двама зам.-председатели и 12 (вместо досегашните 8) членове. Предлага се и по преценка да бъдат назначавани регионални отговорници за по-добра координация, както и заседанията на местно и национално ниво да могат да се провеждат онлайн. Предложението е прието.

Събранието открива административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Досегашното ръководство и министри от ГЕРБ начело с Бойко Борисов са събрани в малка зала в НДК, с видео екрани от 29-те точки, от които ще има включвания от страната. Медии не са поканени. Официално, събитието се провежда онлайн заради пандемията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Относно състава на служебното правителство той заяви: „Събрал някакви хора. Сред тях има такива от кабинета на Орешарски, има хора от БСП. Събрал хора и решил, че това са тези, които могат да избутат тези два месеца до изборите”, смята Митов. Копирано от standartnews.com Жалки напъни на един ренегат въобразил си че е голям дипломат.

12.05.2021 10:01:43

Възхитен

Гооолям праааз...

12.05.2021 09:54:01

Анонимен

Герберите не могат да разберат, че поемайки щафетата от своя лидер за атака на президента фактически работят в полза за неговата предизборна кампания.

11.05.2021 21:02:42

Илиян Василев

Последният ден на Борисов като премиер, последният ден от неговата политическа биография. Повече от 15 години този посредствен човек управлява и главното му постижение е, че сме твърдо на последно място в ЕС по основните показатели на развитие. Оставя и тежко наследство - разделена и огромната част от мразеща го България. Завлича на дъното и ГЕРБ, като за пореден път, отказва сам да поеме политическа отговорност за състоянието на партията. Отново не е честен със своите колеги и съпартийци, като отказва да признае че именно той, като едноличен и несменяем лидер носи отговорност за загубата на изборите и за несъвместимостта на партията с властта от тук нататък. Вместо да отстранява кметове, депутати и партийни активисти, като отговорни за състоянието на ГЕРБ, той днес трябва да се изправи през всички и да обясни на форума и на десетките хиляди партийни членове и активисти на партията, защо нито един от тях повече няма да заеме пост в изпълнителната власт, защо голяма част ще бъдат разследвани и съдени за престъпления, извършвани с негова благословие, защо личната и професионална перспектива на всеки един от тях е катастрофална - никога вече няма да бъде някакъв фактор в обществото или политика и максималното им поле на изява ще бъдат медиите. Докато не изтиска всичко от тях, докато не ги унищожи напълно като личности и политици, няма да ги остави на мира, защото "въпросът за лидерството в ГЕРБ" не стоял. "Изправи се - Борисов вън" - с това трябваше да започне днес висшия форум на ГЕРБ. Трябваше. Но няма да се получи. След Него и потоп. Запомнете тази дата 11 май 2021 година - краят на властта, краят на ГЕРБ.

11.05.2021 19:27:01

Анонимен

Пълен страхливец е ББ!

11.05.2021 16:40:41

Анонимен

Я виж как може да стои на катедрата пред своята партия, а от НС бяга като опърлен. Скоро и там ще го е страх да се покаже.

11.05.2021 13:32:22

Анонимен

Тези, които държат повече на своята чест и достойнство започнаха да напускат потъващият мутренски кораб ГЕРБ.

11.05.2021 13:29:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.