• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Г-н Борисов, мисирките са изключително щастливи!

Г-н Борисов, мисирките са изключително щастливи!

Един час с премиера във Варна, час на всеобщо унижение

/КРОСС/Четвъртък, 11 юни. Към 10 часа премиерът Бойко Борисов се появява на живо във Фейсбук заедно с варненския кмет Иван Портних. Етюдът е част от неспирния виртуален екшън „Министър-председателят кара джип, а подчинено лице му докладва успехите на властта". В следващия един час той ще обиколи четири придобивки, ще поздрави стотина приветстващи го „булки", свойски ще отвърне на журналистически усмивки. Сцените ще са емблема за обикновения премиерски делник, пълен с дребни герои, допринасящи за големия свят на илюзорно щастие. Като във „Фермата" на Оруел, където животните се къпят в благодат, а прасета се грижат за правилните им мисли.

Борисов е кацнал със самолет сутринта, а

прословутият джип е докаран отделно като атрибут

за задължителния театър. Портних го чака на входа на града, почти на магистралата. Излъчването стартира с обясненията на кмета какви нови улици и естакади са изградени или предстоят. „То е голямо, няма наклони...", казва Борисов за кръгово кръстовище, по което преминават - изрича думите с натъртване, подобно на учителка, която наставлява дете да декламира. „Да, голямо", повтаря Портних. След малко кметът е предупреден, че има всичко на всичко 40 минути - декламирането следва да е бързо. А, всъщност, въпросното кръстовище се е наводнило скоро при неголям дъжд, но тези подробности отсъстват в диалога.

„Как е, свикнаха ли варненци с „Левски", пита Борисов след като влизат в платното на открития преди година булевард. „Той, г-н премиер, е много сериозно облекчение за трафика", отвръща Портних. И с нотки в гласа издава, че е развълнуван от честта да докладва на ухо. Нито дума за няколко свличания и зейнали дупки, които съпътстваха живота на булеварда.

Маршрутът на джипа е подбран така, че или ремонтирано училище да се появи вляво, или нов паркинг вдясно. На една отбивка возилото спира и прeмиерът стартира диалог през прозореца с полицай:

- Здраве желаем, как си?

- Много добре!

- Какво правиш?

- ... (Не се чува - б.а.)

- Карат ли бързо?

- ... (Не се чува )

- Е то така е, един хубав булевард изкушава. Лека работа!

На тръгване Портних се съгласява, че новите прекрасни булеварди изкушават да се шофира бързо, което създава грижи на МВР. А всъщност полицаят не стои там да лови джигити, а за да осигури коридор за височайшия събеседник.

Пътьом Борисов съобщава „топновина", препредадена после от много сайтове. Брюксел искал да вижда градски железници не само в София, та Варна се състезавала с Бургас за тази благина. „Дайте ми проект, да не изостава Варна!...", наставлява премиерът. „О, това е много важно за нас. Не, не изостава!", за пример е Портних. През цялото време той дава вид на

мил, но необигран сервитьор,

на когото му е леко трудно в конфуза. Най-задната седалка е заета от Томислав Дончев, обигран е - излъчва доволство, че днес не той държи таблата.

А всъщност идеята за железница във Варна е от времето на социализма. През 2007 г. ГЕРБ кандидатира за кмет човек, който искаше да се изгради моторелса (Свилен Крайчев). Но всички му се смяха, а той отдавна не е в партията, омерзен от същото, което омерзява 90% от българите.

Следва посещение в нова детска градина. Тридесетина жени чакат наредени от сутринта и практически не са се занимавали със задълженията си. Гостите се застояват десет минути. После препускат към болница „Света Анна", където строените са около 100 в няколко редици. Ръкопляскат му.

Борисов се разхожда без маска из коридорите,

наоколо хора кашлят, без маска се движи и шефът на болницата Красимир Петров (бивш депутат - от ГЕРБ, разбира се). „Тука сега от короната пазите ли, от друго?...", пита единият човек без маска. „От всичко пазим", отвръща другият. Не става ясно какво прави делегацията в болницата, но нищо - срещу Борисов греят усмивки, хората са озарени. „Здравейте, булки, как сте!", „Ей, запушихте пътя, бе, оставете хората да минат!"... - той е едновременно сват, брат, любовник, регулировчик и шофьор на този народ.

Целият воайяж протича с една особеност - варненските журналисти не са уведомени за тъй ценното посещение. Но журналистиката е винаги будна, забелязва излъчването във Фейсбук и си троши краката от бързане, за да свари Борисов на излизане от болницата. Микрофони непримиримо са навряни в премиерското лице. Той обаче е склонен единствено да позира за снимки. Качва се отново в джипа на път за нов спортен комплекс, но размисля все пак да поговори с журналистите. Чуди се да слезе или да се върне след половин час, пиарът му Севделина Арнаудова обаче се намесва: „Може да ги извикаме в спортния комплекс, там е още по-хубаво!". Така, благодарение на безспорния професионализъм и добрина на Арнаудова, журналистите са накарани да препускат още след ескорта.

Трупата пристига в спортния комплекс. Борисов триумфално оглежда терените, площадките, пейките. Всъщност районът е презастроен. „Тука в квартала не се ли сърдят, че им шумят?...", интересува се премиерът не вредят ли спортуващите. „Напротив, г-н премиер, всички са абсолютно щастливи", отвръща Портних. И добавя: „Тука бе едно поле". Не е било поле. Беше игрище за футбол, изоставяно постепенно, за да се превърне в придобивка за милиони.

Разговорът с журналистите е предшестван от дружески взаимни закачки. Оказва се, че репортерите са препускали да го гонят из града, за да го питат по следните животрептящи теми: магистрала „Хемус" (безобиден десетилетен въпрос), как е положението по границите (уникално вълнуващ казус), мерките за коронавируса и икономиката на ЕС. Нито едно питане за замърсяването на езерото, за строежите на брега... Арнаудова е по-спокойна и от шефа си, нея никой не я закача. Един единствен журналист се осмелява да пита по актуалните скандали с Божков и Златев, Борисов го реже с думите:

„Аз имам работа, бе, не съм като вас".

Този журналист по (не)случайност е от скараната с властта в момента bTV.

Тъжна е тази картина с журналистите. Много варненски медии затвориха, част от репортерите се принудиха да работят за ГЕРБ, защото през последното десетилетие просперират предимно бизнеси, свързани с ГЕРБ. Не се знае колко дълго още ГЕРБ ще раздава порциите - и репортерите се хихикат пред Борисов, пустосват го, като си тръгне, но в крайна сметка тичат подире му - иначе просто ще останат без хляб. А той добре разбира в каква пиеса е главен герой и се наслаждава на всеобщото околно унижение.

Като няма медии, "Фейсбук" опитва да е медия. Стела Николова, общински съветник от „Демократична България", в рамките на пет минути задава десет въпроса в профила на Борисов. От рода на: „На Аспарухов плаж ще се топнете ли?". Колежката й от съвета Марица Гърдева (ГЕРБ) я контрира: Е, няма как да се въздържиш да не хейтиш!!!". Кой ли сериозен човек може да хареса тази мила провинциална картинка?!

А джипът вече не се мярка. Някой ще го закара до друг град, където театърът ще почне отново. Театър, който Борисов нарича „работа".

Автор, ДИЯН БОЖИДАРОВ "Сега"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И Караянчева ли ще излезе в карантина? 15.06.2020 Няма лоша реклама. По – страшното е, че няма коментар от страна на субекта наречен ”тъпа, кърджалийска п утк а” дето се вози без гащи с бодигардовете си... Според мен логичната реакция от страна на председателя на НС, който би трябвало да притежава качества от сорта на доблест, чест и достойнство, е поне да коментира. Няма да се учудя, ако и тя излезе в 14- дневна карантина! Ще питам!...............Станислав Балабанов, репортер...

16.06.2020 00:54:55

Невена Миткова

Няма как мъртвите медии да попитат аджеба: „Защо царят е гол?“. Не се надявайте и на още куп въпроси като тези например: - Защо с последният си доклад Европейската централна банка (ЕЦБ) показа жълт картон на България по пътя й към еврозоната? - Защо същата тази банка нареди българските институции, ръководени от Борисов, на последно място в ЕС по качество на работа? - Защо, както признава Цветан Цветанов, Божков и Борисов са се срещали? - Ходила ли е пиарката му Севдалина Арнаудова всеки месец при Божков? Той ли я е изпращал и защо? - Искал ли е Борисов помощ от Васил Божков, както показват разпространените есемиси? И за какво? - Как ще обясни, че казаното в записа срещу „Еврохолд“ съвпада с реалните действия на институциите срещу дружеството? - Принудждава ли властта бизнеса да си плаща „такса спокойствие“, както твърдят не един и двама бизнесмени? - Вярва ли на финансовия си министър Владислав Горанов, че не е знаел, нито какво се случва в комисията по хазарта, нито за дупката в бюджета от 700 млн. лева несъбрани такси от бизнеса на Божков? - Знае ли откъде са милионите, които раздава Делян Пеевски наляво и надясно като дарения? Ще поиска ли произходът им да бъде проверен? - Има ли връзка с „Мис бикини“ Борислава Йовчева, която току що напусна луксозния имот в Барселона, с който го свързват службите в Испания? Той ли е баща на детето й? - Защо нарича назначената от него председателка на НС "тъпа кърджалийска путк@", возеща се с бодигардовете си без гащи? - Още ли смята, че депутатите са „безделници“, хората, които го критикуват „тулупи“, журналистите „мисирки“, народът „прост“, а главният секретар на президента „келеш“? - Защо се разпадат структурите на ГЕРБ в страната? Защо отявлени гербаджии сами напускат политическата формация? - Колко точно са хората в България, които живеят под прага на бедността? Защо са много повече от гласувалите за ГЕРБ на последните парламентарни избори? - Знае ли колко деца гладуват в България и са риск? - Защо България продължава да е най-корумпираната държава в Европа? За съжаление броят на въпросите към Борисов, след неговото 10 годишно управление, клонят почти към безкрайност. Те ще продължат да се трупат на гърба на хората, избрали да останат на тази територия сега и за в бъдеще. С мълчанието си към случващото се, българинът разби мита, че го е грижа за бъдещето на децата му. Как иначе може да си обясним пасивността му към факта, че в България не важи друго правило освен това кой на кого ще го вкара "с 200 в дупарата“.

15.06.2020 15:48:57

Адвокат

НАЧЕЛО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ТРЯБВА ДА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ, А НЕ ПРОСТА ПУТК@! 14.06.2020 Искам оставката на Цвета Караянчева, защото една кърджалийска проста путк@ не може да бъде председател на Народното събрание! Ясно е, че на този пост Борисов си назначава удобни за него. Навсякъде около него на постове са хора неграмотни, откровено прости и невъзпитани. Но все пак има някаква граница на приличието. И тази граница е председателят на българското Народно събрание да е „проста кърджалийска путк@“! Щях да я защитя, ако поне беше поставила ребром въпроса. Не заради себе си, заради достойнството си като жена и съпруга, не заради мъжа й дори /който очевадно е по-голямата путк@ в семейството/, а заради ЧЕСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. На този пост са били достойни и почтени българи, държавници, хора уважавани и авторитетни. Със съгласяването си с тази обида, женицата принизява цялото Народно събрание и председателите му.След като мълчи, значи е съгласна. След като е съгласна, значи е вярно. Изводът е: не може да се допусне една проста @@@@@ да бъде председател на Народното събрание! ИСКАМ НЕЗАБАВНО ОСТАВКАТА НА ТАЗИ ЖАЛКА ЖЕНИЦА!

14.06.2020 16:03:08

Стоян Тончев

Скандалът с аудиозаписа е международен! А демонтирането на Борисов е в ход 14.06.2020 Оставете я Караянчева! Тя е безгласна буква. Утре, заедно с ментора си, ще бъдат в страниците на срамната съвременна история на България. Дали ще е тя председател на НС, или някой друга посочена мижитурка от Борисов, е все тая. Дори няма значение полът, все са „прости пу@ки“. Скандалът с аудиозаписа е международен! А демонтирането на Борисов е в ход. И онези може да крадат, но такъв простак, който обяснява „как им го е вкарал с 200“, лъгал ги е и ги правил на глупаци… няма да му го простят. Мисли си той, че ще мине с номера на пиарката си милионер Севда за „deep fake“?! Deep може да го е поемала в офиса, където всеки месец е ходила да „отказва“, но за останалото няма съмнения. Интересното тепърва предстои! Изцепките по европейска линия станаха прекалено много.

14.06.2020 15:52:15

Анонимен

Журналистите ,огат и да не отразяват нищо,никой не ги кара. Те са,които търсят театър.

14.06.2020 06:47:23

Анонимен

Мдаа, Фелдфебелът отново се е пъчил победоносно, без да се замисля колко неадекватни и тъпи са проявите му! Но всъщност, какво значение има, след като не умее да се замисли...

13.06.2020 21:01:48

Анонимен

Изглежда това заслужаваме!

13.06.2020 17:02:59

Адвокат Елена Гунчева

Зашеметена от днес чутият запис на Онуй, в което нарича Председателят на Народното събрание на Република България „проста кърджалийска путка“, се замислих в каква държава живеем. Ясно е, че народът е от тулупи, нещастници, негодници, мисирки и келеши. Самата председателка на парламента ни е проста @тка. А приятелите от ЕС, с които Онуй се снима постоянно, ги е ….таковал изотзаде. Е, пълен шемет е положението. За съжаление и сме държавата, в която всяка тъпа @тка може да заеме висок пост в държавата, защото простотията и цървулщината се насърчават по всякакъв начин от управляващите. Никой не се впечатлява вече десет години, че ни управлява толкова тотално прост и нискообразован човек, че дори африканско племе би го изгонило и би се погнусило дори да го изяде. Най-корумпираната държава в Европа, като начело на правителството е прост цървул, а начело на Народното събрание – проста кърджалийска @тка, с народ от тулупи и келеши. България, 21 век, член на Европейския съюз. Закривай!!!

13.06.2020 16:28:50

Анонимен

Какъв срам е днес да си българин при управлението на простия Тулуп...

13.06.2020 16:01:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.