• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов поздрави българите за 24 май

Борисов поздрави българите за 24 май

/КРОСС/ Министър-председателят поздрави всички учители, просветители и българи по случаи Деня на славянската писменост и култура. Той на инспекция на ремонта на стария път между Пловдив и Пазарджик при Малко Конаре.

На въпрос кога ще бъде намалено ДДС за книгите, той отговори, това ще се случи, след като мине на второ четене.

Борисов отказа да коментира протеста на Мая Манолова и заявката й да се яви на парламентарните избори. "Тя за какво ли не се е кандидатирала", заяви той.

Премиерът, заедно с финансовия министър Владислав Горанов, се отправя към Велинград, където ще посети местните училища.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бате,не ти искаме славянските поздравления,поздравяваме те с Деня на българската писменост и култура.

24.05.2020 14:17:41

Анонимен

Скъпи български народе, уважаеми учени, политици, писатели, журналисти, как никой до ден днешен не се осмели да каже свещената истина, че 24 май, този наш уникален празник го дължим не на Кирил и Методий, не на Климент, Ангеларий, Сава и Горазд. Нашата писменост е създадена по заповед на княз Борис I и утвърдена през 913 година от сина му Симеон Велики. Наложена с царски декрет в Преслав става задължителна за езика на българската империя, трета по територия в Европа, като замяна на гръцкия език. В тази империя живеят десетки различни племена, но официалният език на българското царство и неговия цар може да бъде единствено БЪЛГАРСКИ ! 645 години по-късно френският крал Франсоа I с декрет постановява френския език да стане официален език на кралството, църквата и администрацията като замяна на латинския. Кога най-после ще отдадем заслужената почит и признание на великите български царе – Борис I и Симеон Велики ?! Всъщност, на тях дължим създаването на българската нация, защото без тяхното дело сътвореното от Кирил и Методий, Климент, Наум и останалите щеше да потъне в тъмнината на времето и днес ние щяхме да говорим и пишем на гръцки и да се наричаме румелийци!

24.05.2020 13:14:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.