• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

АФП: 18 000 срещу корупцията и несправедливостта (Видео)

АФП: 18 000 срещу корупцията и несправедливостта (Видео)

/КРОСС/ Над 18 000 българи демонстрираха за осми ден в София, настоявайки за оставката на правителството, което обвиняват в корупция и олигархични връзки. Това се казва в репортаж на Агенция Франс прес от София.

Демонстрантите, включително много млади хора, блокираха трафика в центъра на града за седем часа. Под удари на барабани те развяваха национални знамена и скандираха “ние ще бъдем тук всеки ден”, “оставка” и “мафия” към дясноцентристкото правителство на Бойко Борисов, което е на власт почти десет години с малки прекъсване.

 

&feature=emb_title

 

Те поискаха и оставката на главния прокурор Иван Гешев, когото обвиниха в “пристрастност”.

Протести срещу корупцията и за оставка на правителството след поредица от скандали бяха проведени вчера в десет големи града в страната.

Борисов и неговите националистически съюзници в правителствената коалиция заявиха, че ще останат на власт до края на мандата на парламента следващата пролет.

„Кой от протестиращите има повече опит от нас, за да се изправи пред ужасните икономически и здравни предизвикателства пред страната тази зима!“, зави премиерът Борисов.

Протестите събраха опозицията отляво и отдясно, както и демонстранти, които заявиха, че не са симпатизанти на никоя партия.

Вот на недоверие е внесено от социалистите, но е малко вероятно да успее. След парламентарния вот, който се очаква във вторник, Борисов обеща “огромна промяна в правителството”.

Трима от най-влиятелните му министри – на финансите, икономиката и вътрешните работи, подадоха оставка в сряда.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

РУМЯНА ЧЕНАЛОВА

Война е! И няма значение, че не се води по границите Има различни войни - за територии, в защита на границите, религиозни, етнически, граждански. Днес сме във война - с тъмните сили, с нашенския вариант на "Дълбоката държава". Врагът е и ясен, и невидим. Лицето му е Борисов и ГЕРБ, Пеевски и Доган. Ръцете му са прокуратурата на Гешев и МВР, КПКОНПИ на Цацаров, НАП, агенции и всички властови структури, които могат да ограничават правата ни. Тялото му са хилядите зависими от политиката на ГЕРБ, чийто страх ги превръща в наблюдатели, тролове, преговарящи, контра- протестиращи, платени глашатаи. Чудовището контролира живота ни и няма да си тръгне доброволно, защото съществуването му зависи от оставането на власт. Война е! И няма значение, че не се води по границите. Националният суверенитет не е само независимост на международната сцена. Тук и сега ние воюваме за основното си конституционно право - да бъдем суверен, да управляваме чрез законен избор, да има върховенство на закона. Ние сме армия, в която участват българи - без цвят, без политически пристрастия или убеждения. Няма да има значение кой "яхва" /или иска това/ протестите, ако не обръщаме внимание. Изборът си ще покажем по-късно, в едни справедливи избори, за каквито се борим. Всяка провокация, организирана от Чудовището ни разделя! Затова се очернят политически фигури и лидери, партии и движения. Затова прокуратурата прави изявления и огласява доказателства - за да разколебае увереността ни, да засегне честолюбието ни, да ни раздели. Това е война. Чудовището разполага с властови ресурс, психолози, анализатори, медии и пр. и ще ги използва, за да ни атакува по всякакъв начин - и физически и психически. Нашият отговор трябва да бъде само един: "Жалки сте!Не ви вярваме!Вън!" Ние сме армия. Достойнството, честта и вярата са нашето оръжие. Длъжни сме да победим! На война като на война... Никакво отстъпление!

18.07.2020 00:12:02

Бабикян

Ако държите с кръв да загубите властта, има такава възможност! Но това не е, което аз искам. Много да внимават, ако желаят кръв, да не се окаже, че са сами в сградите, в които работят. Ако искат, да го приемат за предупреждение.

17.07.2020 21:53:24

КРОС, манипулирате с броя на протестиращите в Софи

Вчера бяхме над 85 хиляди само в София ! 17.07.2020 Вчера бяхме над 85 хиляди само в София! Oстаналите са важни по градове и в чужбина, но не мога да ги преброя! Всички са важни, защото съсипаха демократичните фундаменти на България и за това сме на улицата. Тези които ни пришиват за „някого“ бъркат, но няма да се занимавам с тях. Ние просто имаме различни ценности с властта – днешната и предишните. Корупцията счупи и свободата, и законите , и морала, и природата. Когато оправим това ще застанем в любимите си партийни ъгли, но сега къщата е обща…..До довечера на площада! Арман Бабикян

17.07.2020 16:29:43

Без

Аз пък допускам Парламент без патрЕотарци.

17.07.2020 16:21:08

Лили

Тези пък кога ги преброиха?

17.07.2020 13:45:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.