• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Борисов: Една прекрасна госпожа на Радев ме сготви със снимките

 Борисов: Една прекрасна госпожа на Радев ме сготви със снимките

Премиерът посочи, че експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов с коментар по предложението на ДПС за съставяне на експертен кабинет. „Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии, които не по моя вина се разцепиха, не можаха да влязат в него. Оформиха се няколко политически проекта, които са длъжни да „загряват около пистата", за да си подберат избиратели. Те няма да спрат, разбирам ги. Това е в тяхна полза. Не значи обаче, че на всеки, който му се приискат избори, трябва да ги провеждаме", заяви той.

„Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, както и мен, защото мога да си работя за партията, а не да се движа по социално-икономически и финансови теми. Важните неща за България ги свършихме в този мандат. Експертен кабинет е правилен, ако има висока политическа култура във всички", обяви още министър-председателят.

Борисов отговори и на въпрос за диалога между него и президента. „Между двете институции той върви. Коментираме генералитета, посланиците и мероприятията, които организираме заедно", допълни премиерът.

Според министър-председателя обаче президентът Радев вече е политически играч. „Той не е равно отдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия - дали ще е нова, към БСП или ДПС, които го избраха, но със сигурност не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект", категоричен бе премиерът. И добави: Аз като дам оставка какво ще си говоря с тебе -те не си президент, ти си партиен лидер, какво да правя при тебе?! Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по повод ултиматума на президента Радев, че щял да разговаря с него едва след оставката на правителството.

„Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора от най-близкото му обкръжение ме "сготвиха" по един много елементарен начин. С една прекрасна госпожа, която дойде и в мое отсъствие нащрака всичките тези работи. Направиха го по перфектен начин, шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията, години наред са се готвили за подобен момент.

Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята в мое отсъствие. Неслучайно само той го повтаря. Най-близкото му обкръжение го свърши. А неговите записи? Като говорим за едните записи, да говорим и за другите, но смисъл има ли? За мен случаят е приключен, взел съм си поуките", каза по адрес на Румен Радев премиерът.

Борисов засегна и шпионския скандал у нас с участието на двама руски дипломати. „Пред президента Владимир Путин преди няколко години заявих, че на територията на България не допускаме такива неща. Прокуратурата е много стриктна в това отношение. За да действат ДАНС и Прокуратурата, значи има достатъчно информация", заяви той.

Според него заради предприетите мерки в страната все още не може да се усетят последствията от пандемията.

„С мерките 60/40 и 80/20 хиляди заводи и работни места бяха запазени. Безработицата в България е към 7.5%. В САЩ и други европейски държави минава 25-30%. За мое съжаление, Европа не се съгласи да направи общ медицински протокол", каза още той.

„Идва тежко време, а кризата ще продължи дълго време след това", предупреди премиерът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Идиот нещастен...

24.09.2020 18:54:49

Анонимен

Като е толкова ербап защо не предупреди президента Тръмп, или ЕС за налаганите ни икономически ограничения.

24.09.2020 17:14:49

Анонимен

Премиерът се оказа, че не може и да брои, защото изкара, че на събора на ГЕРБ имало повече, отколкото на протестите.

24.09.2020 15:53:25

Анонимен

Няма грешка, по радиото ясно се чу, че Борисов е „предупредил президента Путин”. Излиза, че Борисов се поставя над президента Путин и си позволява да го предупреждава.

24.09.2020 15:25:43

Анонимен

Поуката, макар, че не се споменава, е казана от народа „Колкото повече мърдаш, толкова повече ти го набиват”.

24.09.2020 14:10:29

Анонимен

„Важните неща за България ги свършихме в този мандат”. Ами да, каквото е могло да се открадне от държавни поръчки и фондове е свършено.

24.09.2020 14:01:52

Анонимен

„Прекрасната госпожа” не се споменава по име, но има една, която е намерена със счупен врат, мисля в Кипър, за която се предполага, че има връзка с видеозаписа.

24.09.2020 13:58:47

Анонимен

Торба с лайна.

24.09.2020 13:54:26

Анонимен

Бате, за пореден път доказа колко си прост, както ти самият си го призна преди години. Хубаво е, че Радев не се принизява до нивото ти!!!

24.09.2020 13:31:20

Анонимен

В предаването на живо, нямам възможност да го прослушам отново, но някои могат, ми се дочу, че премира казва в контекста, че е „предупредил Путин”, а в този, шлифования цитат се казва „Пред президента Владимир Путин преди няколко години заявих”. Веднага изникна у мен чувството, че Борисов се вживява в позиция да „предупреждава Путин”. Е това вече всеки може да го възприеме който, както си иска.

24.09.2020 13:30:16

Анонимен

Бате,не му слизай на махленското ниво на този .Управлявай и дръж властта. На всички,които разбират от политика,а народът много поумня за 30г.,е ясно какво става.Една силна хибридна безрезултатна атака.

24.09.2020 13:18:25

Анонимен

Много интересно как госпожата на Радев е влязла в отсъствието на премиера с около милион евра, кюлчета злато и пистолет през охраната и не е ясно след това оставила ли ги е или си ги е прибрала.

24.09.2020 12:41:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.