• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Борисов: Ако Рашков ме арестува, ГЕРБ ще ме канонизира

Борисов: Ако Рашков ме арестува, ГЕРБ ще ме канонизира

/КРОСС/ „В ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират”. Така Бойко Борисов отговаря на въпрос дали се притеснява, че вътрешният министър Бойко Рашков може да отиде в Банкя и да го арестува. В интервю за „24 часа” лидерът на ГЕРБ прави преглед на представянето на партията на изборите и на 10-годишното ѝ управление. Борисов стига до извода, че ако е правил грешки, то е било само в началото - 2009 г.

Особено място в коментара му за държавното управление намира прокуратурата. Според Борисов заради министър Бойко Рашков и неговите методи „само прокуратурата остана крепител на демокрацията”. Той коментира и ролята на МВР в структурата на държавата и нарежда полицията до прокуратурата като разследващ орган.

„Те не трябва да се превръщат в репресиращи. Ако има промяна и ако има логични предложения, така че да няма законова възможност, това да се допуска, то тогава кой човек е там (в МВР), няма да има никакво значение. Именно заради това в МВР разделихме политическото от професионалното ръководство. А сега министърът в МВР е всичко”, казва Борисов и доколкото признава грешки, поделя вината с Цветан Цветанов, когато е бил вътрешен министър: „Не мога да кажа, че Цветанов е виновен и аз не съм знаел. Кръщаваше операции на имената на съдии, помните ли. Ние сме правили същото и ме е срам, като се сетя какво сме правили. Заради това сега е много оздравителен период за партията и хората в нея, за да не допуснеш повече такива грешки. Те („Продължаваме Промяната”) летят по нанадолнището с пълна сила, повтаряйки всички наши грешки. Само че ние го грешахме за 1 година, а те го грешат за 1 ден”, допълва лидерът на ГЕРБ.

Но на фона на Рашков според Борисов единственият пазител на демокрацията се явява прокуратурата: „И нека го кажа, главният прокурор бе избран по правилата на българските закони. Ето сега премиерът Петков каза, че иска да си сложат техни хора в прокуратурата. И като имаш Бойко Рашков, ДАНС, КПКОНПИ, своите хора в прокуратурата - какво става с политическия ти опонент?! Но това изказване от премиера не звучи скандално явно”, смята Борисов.

Борисов коментира и факта, че прокуратурата ще провери серийните номера на кюлчетата от снимките на нощното му шкафче: „Първо, никога не съм имал кюлчета. Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват”, допълва той.

„Никога не съм разчитал нито на прокуратурата, нито на когото и да било и винаги съм смятал, че трябва да бъда еднакво и равно отдалечен. Аз не съм съгласен с решението на прокуратурата и по казуса с премиера Петков, но щом са го решили, аз го приемам”, обяснява още бившият премиер.

Борисов продължава да се смята за най-подготвения държавник в момента в България. „Аз дори и в държавата не виждам по-опитен и по-знаещ и можещ от мен в тази сфера”, заявява той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дебел, тебе може и да те е срам, само че вие не само правехте простотии, но и ги осребрихте, а не виждам да връщате пари. Ако те арестуват, можеш да си сигурен, че ще е на основата на доказателства и в съгласие със закона. А ако си виновен ( а всички знаем, че си крадец, начело на крадци) то можеш да бъдеш арестуван както всички останали. Какво ще направи ГРОБ в този случай е без значение. То там останаха само двама сравнително интелигентни- бившите на администрацията и на транспорта, другите са тъпи като теб самия. При мащаба на злоупотребите трябва да си пълен идиот за да вярваш, че кълбото няма да започне да се разплита и никой няма да свидетелства, а след това ще се открият и доказателства. Стой и трепери.

24.12.2021 17:47:14

Анонимен

Канонизирането се извършва по принцип "пост мортем", когато мощите на починалия вече са извършили няколко /поне 2 - 3/ чудеса. Не го пожелавам на г-н Борисов.

24.12.2021 17:29:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.