• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Бойко Борисов: Докато другите говорят, ние работим

Бойко Борисов: Докато другите говорят, ние работим

/КРОСС/ „Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа напредъка на строителството на АМ „Хемус" в трасето между Боаза и пътя Плевен - Ловеч.
„По-свободни българите не са били. Свободата е и отговорност. Днес за пореден път някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува", подчерта премиерът Борисов, опровергавайки опитите за манипулация, че е забранено на българските граждани да се изкачат на историческия връх. "Фактът, че тези, които го коментират, са там, където искат и никой не ги е спрял - е показателен. Такива лъжци, такива манипулатори! Затова аз обичам да показваме - това е българинът, работещ и правещ сам своята история", изтъкна министър-председателят.
Премиерът Борисов посочи, че Шипка е издигнат за почит, не за омраза и днешният национален празник е ден за обединение, а не за политиканстване.
„Строим огромни и мащабни съоръжения. На Трети март българите могат да са горди с нашите строители, инженери, проектанти. Това, което сме построили, ще остане и хората години наред ще се движат по магистрала „Хемус", подчерта още Борисов.
Премиерът направи оглед на трасето между Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч, което е с дължина от 51,5 км и е обособено в три участъка. Борисов изтъкна, че същевременно активно продължа изграждането на всички важни инфраструктурни проекти като магистралите „Струма", „Хемус, „Европа", както и пътищата в Северозападна България.
„Докато другите говорят, ние работим и хората виждат резултатите", отбеляза министър-председателят Борисов, с когото на място беше и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той информира премиера, че в първия от трите участъка - между п.в. „Боаза" до п.в. „Дерманци", който е и с дължина над 15 км, вече се полагат асфалтовите пластове. „Вижда се изключителен напредък. Много скоро по трасето, което сме строили 2 години, хората ще минават за 2 минути и ще се любуват на природата", подчерта Борисов.
Вторият участък е от края на п. в. „Дерманци" до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец и е с дължина 19,2 км. Там се извършват земни и пътни работи, дейности по отводнителните съоръжения, работи се по големите мостови съоръжения, в т.ч. изпълнение на пилоти, на елементи от долното строене на мостовете.

Третия участък е с дължина 17 км и е от п. в. „Каленик" до връзката Плевен - Ловеч и п. в. „Плевен". Там се извършват земни и пътни работи, дейности по отводнителните съоръжения, работи се по големите мостови съоръжения, в т.ч. изпълнение на пилоти, на елементи от долното строене на мостовете, доставка и монтаж на главни греди, армировъчни работи и бетонови работи по пътните плочи.
Продължават и строителните, и подготвителните дейности в останалата част на магистралата. В следващите три участъка от п. в. „Плевен" до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново се извършват подготвителни дейности по почистване на терена и направа на временни пътища. За последните три участъка от АМ „Хемус" - 7, 8 и 9, които са от пресичането с пътя Русе - Велико Търново до пътен възел „Буховци", продължават проучвателно-проектантските работи по изготвяне на технически проекти.
Строителството на участъка от 16,32 км между пътните възли „Буховци" и „Белокопитово" на територията на областите Търговище и Шумен напредва и се очаква той да е готов в средата на 2021 г.
Цялостното изграждане на АМ „Хемус" до 2024 г. е основен приоритет на правителството. Бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация.
По-рано днес премиерът Борисов провери и напредъка на ремонта на тръбата в посока София на тунел „Витиня" на АМ "Хемус", който се очаква да приключи през втората половина на месец март. „Вече всичко е на асфалт, вентилатори, противопожарни системи, интернет има навсякъде по най-съвременните методи е строено", отбеляза министър-председателят Борисов.
Изпълнена е над 33 600 кв. м хидроизолация по цялата дължина на лявата тунелна тръба. Монтират се армировъчни мрежи - част от новата първична носеща облицовка с дебели 15 см. Същата се изпълнява чрез торкретиране на три пласта. Изградена е сложна дренажна система, която отвежда водите, задържани от хидроизолацията и предпазва новата първична носеща облицовка.
Премиерът Борисов провери и ремонтираните мостове на автомагистрала „Хемус", които също бяха изцяло реновирани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българин

Най-големият безделник в България се казва Бойко Методиев Борисов - Българоубиеца!!!

03.03.2021 19:18:35

Анонимен

Леле, леле! Този съвсем се е самозабравил. Да си въобрази, че може да спре Президента да отиде където пожелае. Още повече, че може да спре народа и тези с опълченските дрехи да се качат на Шипка, но все пак знае какво ще последва. Да отрича, че има забрана, когато такава бе обявена публично от кметицата на Габрово. Косвено обвини Президента в лъжец и манипулатор, но хората ще преценят кой е лъжец и кой не е. Народната присъда е най-вярна и най-тежка.

03.03.2021 18:06:27

Анонимен

Плондер, вече повече от година работиш като шофьор на джип и харчиш служебен бензин. Сегиз-тогиз идеш на екскурзия или провериш нещо, от което нищо не разбираш. Хайде стига вече с този цирк. Не знам какво точно искаш, но това дето си мислиш, че го правиш не ти идва отръки. Ти си очевидно вреден. То целия министерски съвет е негоден, може би с изключение на транспорта и администрацията. Останалите са гола вода, водени и надзиравани от циркаджия.

03.03.2021 16:32:11

Анонимен

Дебел простак ...

03.03.2021 15:38:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.