• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов: Можем да направим правителство и с първия мандат, но то няма да донесе спокойствие

Борисов: Можем да направим правителство и с първия мандат, но то няма да донесе спокойствие

/КРОСС/ Можем да направим правителство и с първия мандат, но то няма да е устойчиво, няма да донесе спокойствието, което обществото желае и напрежението ще продължи да расте. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по БТВ, коментирайки работата на Народното събрание и евентуалното формиране на кабинет с първия мандат.

"Тук трябва да благодарим на президента Радев, че проявява мъдрост и търпение, за да може да свикнем, че ние сме победители", допълни той.

Това го иска народът, това го диктува завият разум. Всичко останало е катастрофа. Въобще не трябва да се говори за първи, втори и трети мандат, посочи Борисов.

"Можем да говорим за всякакви коалиции, но има един факт - гласуванията в парламента. Там резултатите от изборите и резултатите от гласуванията са идентични. Българите са за ЕС и НАТО. Втори съюз се оформи още по темата Северна Македония. Решението за предоставяне на военна помощ на Украйна - огромно мнозинство в парламента. Решението за втората част от ескадрилата Ф-16 - огромно мнозинство. Решението за влизането на България в еврозоната - огромно мнозинство. Решението за диверсификацията на доставките на газ", изброи лидерът на ГЕРБ.

Ако парламентът продължи да работи така, как ще обясним, че го разваляме? Списъкът на коалиционните решения е дълъг, подчерта той.

"Машините не са махнати, те си оставят", каза Борисов по отношение на дебата за начина на гласуване - машинно или с хартиени бюлетини.

"Подкрепям опасенията на колегите от ДБ, че не е осигурен машинният вот", да е 100% сигурен, добави той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

......

10.11.2022 17:19:01

Анонимен

Не ви ли стигна една година протести срещу вашето управление, та искате още.

10.11.2022 12:05:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.