• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов: Всички социологически агенции показват каква ни е преднината

Борисов: Всички социологически агенции показват каква ни е преднината

/КРОСС/ Всички социологически агенции показват каква ни е преднината. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение във ферма за биволи. С него е министърът на земеделието Десислава Танева.

„За 4 години във животновъдството: биволи, крави, овце, птици, свине - над 11 млрд. лв. Само за миналата година над 3 млрд. лв.", посочи Борисов.

"Понеже виждат, че са слаби, виждат, че нямат програми, че нямат опит, че са некадърни, говорят само, че било важно ГЕРБ да не е на власт, че вече сме стари. В сравнение с президента Байдън съм пионерче", каза още министър-председателят, като добави: "С такава опозиция е лесно".

„Изпълнихме си ангажиментите си към земеделските стопани в рамките на мандата. Миналата година те получиха най-високото подпомагане, осигурявано досега", заяви министър-председателят на среща с представители на сектора, цитиран от правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов изтъкна, че земеделските стопани всяка година получават 1,6 млрд. лева по директни плащания.
„За миналата година осигурихме най-високо подпомагане в селскостопанския сектор, защото се възползвахме от целия набор от инструменти, които Европейската комисия разреши на всяка страна членка да подкрепи земеделците заради ковид-кризата", подчерта министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя добави, че 18,5 милиона лева под формата на де минимис бяха предоставени на земеделски стопани от седем области в страната за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г. „Там подпомогнахме зърнопроизводителите, тъй като бе регистриран спад от над 30 % при реколтата от пшеница, царевица за зърно или фуражни култури", отбеляза министърът. Танева уточни, че се предвижда и помощ за земеделските стопани за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция.

Министър-председателят Борисов подчерта, че по линия на Плана за възстановяване и устойчивост са заложени 800 милиона лева за подобряване и рехабилитация на мрежата от напоителните системи в страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Най-добре е да си остане във фермата за биволи. Там е подходящо за него място. Чете за някаква преднина а не е видял какъв е рейтинга на правителството, парламента, а и неговият персонален. Тотално неодобрение. Интересно тогава как може ГРОБ да има преднина в нагласите за предстоящите избори. Пак се канят да ги манипулират. Те затова наляха толкова пари на правилните фирми и дадоха толкава държавни поръчки. Гнилоч.

31.03.2021 16:02:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.