• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Румен Петков: Влизането в „Хиполенд“ е ясен знак, че живеем в условията на диктатура

Румен Петков: Влизането в „Хиполенд“ е ясен знак, че живеем в условията на диктатура

/КРОСС/ Новината на за влизането на НАП, Икономическа полиция и на дирекцията „Надзор на пазара" в „Хиполенд" бе обект на коментари от лидера на АБВ Румен Петков на пресконференция в централата на партията.
„Всеки икономически субект трябва да бъде проверяван, за това са контролните органи да извършват проеврки и да гарантират спазването на закона от страна на стопанските субекти. Навлизането на три ключови такива агенции в една структура, която осигурява работа на повече от 300 души, която има верига в цялата страна, буди въпроси", каза още Петков.
„Фактът, че собственикът на „Хополенд" заяви много ясно отношението си към протестите и действията на полицията от онзи ден, по повод случилото се със сина му. Дано всичко на момчето да е наред, според мен е мотивирало Борисов да разпореди на тези три контролни структури такъв тип действия. Това е поредният ясен знак, че ние живеем в условията на диктатура. Диктатура, в която няма граждански контрол, няма обществен контрол. Правителството недосегаемо за прокуратурата и правителство, което е много далече от европейските правила и норми", посочи още Петков.
„Ние нямаме магазин за детски играчки. Въобще за играчки нямаме лицензи за производство и търговия. Така че да си овладеят нагона", добави лидерът на АБВ.
Румен Петков обясни и откъде идва големият страх на Бойко Борисов от служебен кабинет.
„Борисов го е страх, че един служебен вътрешен министър извиква на петата минута от влизането си в кабинета директора на Научния институт за криминалистика и криминология и му възлага анализ на снимките и на речетатива. Ако е влязал в 9.00 ч. сутринта г-н служебния министър, в 12.00 ч. ще обяви, че речетативът и снимките са истински, както обявиха две лаборатории", каза още Румен Петков.
По думите му това означава, че ако в 12.00 ч. е обявил резултата, в 12.05 ч. трябва да е арестуван Борисов, защото трябва да обясни откъде са 1 млн. евро и няколко кюлчета злато в шкафчето.

„В 12.10 да е арестуван Гешев за саучастие към Борисов, защото не изпрати съответната бригада, не като тази в президентството, коят ода направи обиск на премиерската вила. Той създаде предпоставки Борисов да укрие доказателства за извършено престъпление. В 12.15 ч. да имаме повод да си поръчаме по едно кафе да речем", изтъкна още Петков.
„Второ, един външен министър с гръбнак влиза в 9.00 ч., в 9.10 изпраща писмо до испанския си колега как върви разследването в Барселона. Ние се интересуваме, защото става дума за представител на българската политическа класа на най-високо ниво", каза още лидерът на АБВ.
Според него това са двете неща, които не дават на Борисов да спи, да мигне. „Заради това, където случано попадне сред чужденци, човекът като се отпусне и задремва. Този страх на Борисов обаче тежи върху България. Този страх на Борисов ще плащаме всички ние. За това хората трябва да си дадат сметка пред какво сме изправени. Вулгарно, цинично управление на държавата със съучастието на главния прокурор.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да,дъртият комунист разбира от диктатури.

04.09.2020 17:13:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.