• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Борисов: НСО са действали правилно - по-добре така, отколкото със сила

Борисов: НСО са действали правилно - по-добре така, отколкото със сила

/КРОСС/ НСО са действали правилно спрямо медсестрите, но и тяхната акция има политически привкус. Такава констатация направи премиерът Бойко Борисов, който коментира барикадата на петте медицински работнички в сградата на парламента извън правилата и след работното му време.

„Познавам ги тези сестри, идвали са и исканията им са изпълнени - не 50, а 500 милиона повече са парите за здравеопазване в новия бюджет. Разделихме се с добро и останах малко учуден от това, което е станало", коментира премиерът Борисов.

„Имам два отговора в зависимост от ситуацията. Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа, тъй като НСО е на негово подчинение, че виновен е началникът на НСО, но аз никога не говоря така. Никога не правя такива заключения, а точно обратното." Това заяви премиерът Бойко Борисов при инспекцията на строителството на автомагистрала „Хемус" по повод барикадата на медсестрите.

„Ето го и моя отговор. Това е отговорът ми за тези, които ме атакуват. НСО правилно са действали - това са български сестри, български майки, съпруги. Какво толкова е станало, че са преспали там или че са стояли - да ги дърпат, бутат и извличат насила не е красиво и джентълменско. По-добре е така, отколкото да са влезли със сила", добави Борисов.
Според министър-председателя създалата се ситуация е с очевидно политически привкус. „Вижда се кой отива при тях", отбеляза той.Премиерът съобщи още, че е предложил ГЕРБ да даде по 10 000 лева на семействата на загиналите работници по време на строителството на АМ "Хемус".

"Няма да върнем хората, но така ще подкрепим близките им и ще покажем, че не ни е безразлично", коментира Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Капут дебел!

06.03.2020 23:22:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.