• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов за връщането на мандата на ИТН: Политически страхливец!

Борисов за връщането на мандата на ИТН: Политически страхливец!

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов коментира днес решението на „Има такъв народ" да предложи за премиер Антоанета Стефанова, която след това щяла да върне управленския мандат.

„Ето това се казва „политически страхливец"! Страхливец е този, който със 165 заявили подкрепата си депутати казва, че са му недостатъчни и му трябват 240. С цялото ми уважение към Антоанета Стефанова. Ако тя е премиер, за всяко нещо ще ходи да пита депутата Трифонов? Не знам, на мен ми беше интересно да видя техните експерти министри така, както ние ги показахме", заяви премиерът в началото на предавано на живо във Фейсбук съвещание с министри и експерти, посветено на Плана за възстановяване и развитие.

В коментара си за отказа на „Има такъв народ" да състави правителство Борисов допусна, че държавата ще изпадне в хаос:

„А ние сега като от пещерата излиза. Добре, че има Фейсбук. Едно съобщение и след това ние трябва да си правим другите изводи. Ми ние сме вече граждани. Искаме този, който ще ни управлява, да излезе и да каже как. Или играят с Радев някаква игра, за да държат държавата в хаос? Не знам. Да искат да се отива на нови избори след тези? С още десетки милиони похарчени. Те нямат капацитет да ги проведат. И както се обзаложих, че Слави Трифонов няма да излезе за премиер, ще излъже хората, той ги излъга, това са още 2 месеца шикалкавене".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасов на свой ред определи решението на „Има такъв народ" като бягство от отговорност.

Според нея аргументите на лидера на ИТН Слави Трифонов, че партията му не среща подкрепа, са нелогични, тъй като парламентарният процес досега е показал пълна подкрепа за „Има такъв народ".

Атанасова подчерта, че логиката на избирателите му е именно Трифонов да поеме отговорност:

„Много по-добре вероятно за неговите избиратели щеше да бъде той лично да носи отговорност, а не да праща подставено лице, неизвестно със своя политически опит на първо място. Поздравления за нейните спортни успехи, но кой предложи тази дама и след колко време. За мен това е бягане от отговорност, това означава ли нови избори и още над, може би 50 или 60 милиона. По какви изборни правила ще става това?".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Велизар Енчев

Току-що картите паднаха!СЛАВИ ТРИФОНОВ ДЕМОНСТРИРА ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ НАРОДА И ИГРАЕ ЗА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ НА ГЕРБ. ИТН ще върне мандата, защото пази гърба на Борисов, сляпа е за златните кюлчета в Бояна, отказва ревизия на властта и дава втори шанс за нов мандат на ГЕРБ и патриотарските му патерици. Шоуто предаде протеста. Промяната се изроди в подмяна.

26.04.2021 23:46:55

Анонимен

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

26.04.2021 18:49:26

БСП

На заседание днес Изпълнителното бюро на БСП прие следната позиция: "С връщането на мандата Слави Трифонов провали възможността да се разгради модела Борисов. От партията „Има такъв народ" хвърлят държавата в хаос и осигуряват връщането на ГЕРБ. Отказът да подкрепят мораториума даде възможност Борисов да се окопае във властта. Връщането на мандата блокира актуализацията на бюджета с осигуряване на средства за здраве, икономика и социални мерки. Действията му блокират приемане на Плана за възстановяване и устойчивост. Целят единствено промени в Изборния кодекс за овладяване на ЦИК и увеличаване на секциите в чужбина, с което помагат на ДПС. Промяната се оказа подмяна. Задкулисието се прероди в нов образ.

26.04.2021 18:10:23

Нима?

Герб яко ги е страх, щом не спират да крякат и обиждат. Особено се откроява страхливецът Джипко Бибитков. Доста смелост се изисква да не смееш да се появиш в парламента, ама нали си е Тиква проста...

26.04.2021 12:51:47

Анонимен

Тиквата ке се разцепи от проЗтотия.

26.04.2021 12:51:06

Анонимен

"Страхливост е да сложиш друг за премиер, а сам да не се явиш.", каза човекът, сложил друг за премиер. -> "Шахматист не е достатъчна подготовка за премиер", каза пожарникарят охранител. -> "Страхливост е да не се явиш пред хората", каза Борисов, скрит в бункера си. От Л. Алманов, Фейсбук

26.04.2021 12:22:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.