• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Боян Дуранкев: Хубаво е, че няма редовно правителство, тъй като щеше да посегне още повече към дълговете

Боян Дуранкев: Хубаво е, че няма редовно правителство, тъй като щеше да посегне още повече към дълговете

/КРОСС/ Ако постигнем такава динамика на брутния продукт (БВП), която да надхвърля инфлацията и съответно доходите да бъдат компенсирани, няма да е страшно. Това каза за БНР икономистът проф. Боян Дуранкев.

"В такъв случай ще изгорят само парите, които са в банките, в някои други финансови фондове и така нататък, но "Евростат" изкара данни, че ние нямаме такъв висок икономически растеж, даже твърдението, че сме с най-висок индустриален растеж се оказа партенка, тъй като данните посочиха, че Ирландия и Дания имат по-висок индустриален растеж от нас през предходните месеци", каза Боян Дуранкев.

"Ако действително, трябва по някакъв начин да бъдат компенсирани доходите, проблемът ще бъде решен вероятно с генерирането на нови дългове, бюджетни дефицити. Хубаво е все пак, че в момента няма редовно правителство, тъй като щеше да посегне още повече към дълговете, към това, което може да се раздава наляво, надясно, помощи, добавки за бизнеса, за гражданите, да намаляват данъчни ставки, както направиха с ДДС-то, което се оказа, че също е един фактор, който не подобри цените, а увеличи печалбите на отделните компании. Всеки знае вероятно, че вече имаме над 4 милиарда дефицит при изплащането на пенсиите. Това също ще влезе в рекордите на "Гинес", но е очевидно, че четворната коалиция не посегна най-вече на промяната на фискалната политика, която трябваше да се направи, преливайки от свръх печалбите към доходите на свръх обедняващите, които са в момента", допълни още Боян Дуранкев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Аферист

„Явно и в това правителство акълът е по-малко от претенциите“ е написал Б.Бонев. И е прав напълно както за анализа по отношение на фашизоидите в Киев, така и за подкрепящите ги от „Дондуков“ 1 и 2 – като се почне от прецедента и се стигне до вънкашния Му министър, кадър на РУ-ГЩ-БНА на НРБ. В последното /че Николай Милков е румнаджия/ няма нищо срамно, стига да не бъде скривано вече години наред по престъпен начин… Този румнаджия Милков като външен министър продължава да държи друг доносник – Драгомир Димитров като генерален консул в Мюнхен. Супердовереният човек на ББ и ЦвЦв още върти герберските далавери със своя баварски създател – фондацията „Ханс Зайдел“ и затова явно е толкова ценен. Но нали поради тази причина бе изпратен там след като закопа Държавна агенция разузнаване, от която успя и да открадне маса пари и е подсъдим, но Екатерина Захариева заяви, че това не е пречка да ни представлява във ФРГ. Явно да си доносник не е грях, стига да си приближен на тези, на които трябва. Ама други истински дипломати, работили за службите, бяха публично обявени за врагове на демокрацията и лишени от правото им на труд. Дали точно такова поведение на МВнР не се толерира и от баш „зеления чорап“ – Льотчика, се пита в задачата и отговор не трябва да очакваме… Кратък списък на ръководители и в момента на български дипломатически мисии в чужбина, доносници на ДС и РУМНО: – Ангел Антонов, ДС, Санкт Петербургр – Светлозар Панов, ДС, Канбера – Драгомир Димитров, ДС, Мюнхен – Георги Миленов, ДС, Рамала – Ради Найденов, РУМНО, Берн – Атанас Кръстин, РУМНО, Москва – Радко Влайков, РУМНО, Букурещ – Светлан Стоев, РУМНО, Копенхаген – Марин Райков, РУМНО, Лондон – Николай Милков, РУМНО, Париж /понастоящем служебен външен министър/.

16.08.2022 18:48:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.